Închide

Broscuța poloneză nu glumește: Żabka are planuri să deschidă sute de magazine în România, chiar în acest an

Avatar
Zabka General

Sursa foto: Żabka Group.

Timp de citire: < 1 minut

Unul dintre liderii comerțului alimentar din Polonia, rețeaua de magazine de proximitate Żabka, plănuiește să deschidă în curând primele magazine din România, iar până la finalul acestui an să ajungă la o rețea de 200 de magazine, potrivit unor surse din piață citate de Revista Progresiv.

Żabka a intrat pe piața din România prin preluarea companiei de distribuție DRIM Daniel Distribuție, la finalul anului trecut.

Dezvoltarea rețelei locale de magazine va fi asigurată de Froo, companie parte din grupul Żabka, în colaborare cu DRIM Daniel Distribuție, la conducerea Froo România fiind numit Radu Trandafir, co-owner și director general al companiei DRIM Daniel Distribuție.

Magazinele vor funcționa, în primă fază, în zonele urbane, iar conceptul va fi construit în jurul nevoii de conveniență, potrivit surse citate. Astfel, sortimentația magazinelor va include aproximativ 2.000 de articole, cu focus pe categoriile de impuls.

Totodată, în paralel cu dezvoltarea magazinelor Froo, compania ia în considerare să aducă pe piața locală și conceptul de magazine autonome Nano.

Primul magazin Żabka Nano a fost deschis in 2021, iar în prezent retailerul deține peste 50 de astfel de locații. Magazinele funcționează în clădiri de birouri, cluburi sportive, dar și în incinta unor retaileri precum Decathlon sau Leroy Merlin.

Pe piața din Polonia, Żabka operează o rețea de peste 10.000 de magazine de proximitate. Spre comparație, întregul univers de retail modern din România se apropie de 4.800 de puncte de vânzare. Pe plan local, principalii competitori pentru retailerul polonez sunt rețelele Profi Go, Profi City și Shop&Go, care dețin circa 1300 de magazine, dar și retailerii independenți.

scroll to top