Închide

Budăi: Nu se va mai acorda şomaj tehnic, dar “kurzarbeit” rămâne în vigoare încă 3 luni

Avatar
business, hard working, autonomous

Fotografie de PourquoiPas pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ridicarea stării de alertă aduce schimbări şi în domeniul gestionat de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, un exemplu fiind faptul că nu se va mai acorda şomaj tehnic, însă rămâne în vigoare “kurzarbeit” (OUG 132/2020) încă trei luni de la ridicarea stării de alertă, a scris marţi, ministrul Muncii, Marius Budăi, pe pagina sa de Facebook.

“Şi valabilitatea contractelor colective de muncă (CCM) se prelungeşte automat tot cu 90 de zile, iar părinţii care au în îngrijire copii sau adulţi cu handicap înscrişi în sistemul de învăţământ (OUG 110/2021) pot primi zile libere până la finalul anului şcolar 2021-2022”, a scris Budăi.

De asemenea, ministrul Muncii a precizat că nu mai sunt obligatorii decalarea programului de muncă şi telemunca, însă acesta pot fi stabilite, în continuare, cu acordul angajatorului.

“Nu mai sunt obligatorii nici decalarea programului de lucru și nici telemunca, dar acesta pot fi stabilite, în continuare, cu acordul angajatorului. Nu în ultimul rând, nu se mai ocupă posturi fără concurs în instituțiile de stat”, a mai scris el.

scroll to top