Închide

Bugetul etapei I a Programului Rabla pentru Electrocasnice, epuizat în cinci minute

Avatar
Rabla Pentru Electrocasnice

Sursa foto: Administrația Fondului pentru Mediu / Facebook.

Timp de citire: 2 minute

Bugetul de 14 milioane de lei alocat primei etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice, lansat, vineri, de la ora 10:00, a fost epuizat în cinci minute, fiind emise 35.000 de vouchere, cele mai multe pentru frigidere, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

Potrivit informațiilor oferite de Ministerului Mediului, bugetul de 14 milioane de lei alocat primei etape a fost epuizat după emiterea a 35.000 de vouchere, în valoare de 400 de lei fiecare.

Cele mai multe vouchere, 14.496, au fost solicitate pentru frigidere, alte 13.370 pentru maşine de spălat rufe şi 7.135 pentru maşini de spălat vase.

Bugetul alocat acestei etape este de 14 milioane de lei.

Astăzi, voucherele vor intra în procedură de validare, urmând ca, imediat după aceasta, românii să-și poată achiziționa electrocasnicele dorite. Aceștia au termen de 15 zile calendaristice de la data publicării listei voucherelor aprobate pentru a le valorifica.

„În opinia mea, acest program este unul dintre cele mai populare programe derulate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului pentru Mediu. Acest fapt a fost dovedit și astăzi de noul record înregistrat, în care, în timp de 5 minute, au fost epuizate cele 14 milioane de lei, bani alocați achiziției de mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice. Dincolo de popularitate, mă uit la efectele acestui program – faptul că sute de mii de români implicați în ambele ediții de anul acesta și-au înlocuit echipamentele electrocasnice cu unele eficiente energetic duce România într-o zonă de responsabilitate de mediu, pornind din fiecare casă”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos.

Această ediție a programului Rabla pentru Electrocasnice mai are încă două etape:

  1. În cadrul celei de a doua etape, care are loc între 3 decembrie, ora 10.00 și 9 decembrie, ora 23.59, se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică G, vouchere în valoare de 500 de lei pentru laptopuri și de 300 de lei pentru tablete;
  2. În cea de a treia etapă, care are loc între 10 decembrie, ora 10.00 și 16 decembrie, ora 23.59, se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++, iar vouchere în valoare de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.
scroll to top