Închide

Burberry se prăbușește la bursă după sosirea unui nou director executiv. Nou format de magazine

Avatar
Burberry Store

Foto: Tom D Morgan/Burberry Group Plc

Timp de citire: 2 minute

Acțiunile Burberry Group Plc. au scăzut, deoarece planul celebrului jucător britanic din industria modei de lux și-a pierdut din avânt înainte de sosirea unui nou director executiv. Acțiunile au scăzut cu până la 10%. Creșterea vânzărilor a încetinit la 10% în trimestrul 3, după ce în primul trimestru reușiseră să crească mai mult decât dublu, anunță Bloomberg.

Încetinirea a zdruncinat speranța că gigantul își transformă deja afacerile înainte de sosirea lui Jonathan Akeroyd ca CEO în aprilie.

Burberry a restilizat mai multe magazine la un design mai elegant și a spus că încearcă să nu mai pună accent pe reducerile de prețuri.

Burberry

Burberry se confruntă cu o perioadă de tranziție, Marco Gobbetti, directorul executiv fiind gata să părăsească grupul pentru a trece la conducerea unuia dintre concurenți, Salvatore Ferragamo SpA. Akeroyd, șeful de la Versace, brand deținut de Capri Holdings, ar putea să se confrunte cu o provocare mai mare decât credeau investitorii anterior, în a face din Burberry o marcă up-market.

„Toți ochii vor fi ațintiți asupra schimbării conducerii”,

a spus Luca Solca, analist la Sanford C. Bernstein.

O bijuterie de magazin reprezentativ la Londra

Compania a deschis un flagship-store pe Sloane Street din Londra încă din luna iulie, proiectat de arhitectul Vincenzo de Cotiis, cu un parter asemănător unei galerii, realizat ca spațiu de fundal pentru colecții. Cincisprezece locații s-au adaptat noului format, inclusiv mai multe magazine din China și Coreea de Sud.

Burberry Magazin Londra
Foto: Tom D Morgan/Burberry Group Plc

Burberry a spus că a decis să accelereze schimbarea, așteptându-se să aibă 50 de magazine în design mai elegant până la sfârșitul anului fiscal.

Burberry se alătură companiei Gucci de la Kering SA în publicarea rezultatelor care au suferit din cauza corona-restricțiilor recente în China.

Analiștii sunt, de asemenea, îngrijorați de faptul că un obiectiv recent de a reduce decalajul dintre bogați și săraci în cea de-a doua cea mai mare economie a lumii, o politică cunoscută sub numele de „prosperitate comună”, va afecta cererea consumatorilor pentru genți de mână și produse de modă ostentative.

„Închiderile regionale de amploare și vremea extremă au afectat performanța noastră în special în august”,

a transmis Burberry.

Restricțiile pandemice din China au dus la o scădere a vizitelor clienților în august, dar Burberry a spus că a înregistrat o „recuperare bună” acolo în septembrie. Compania a mai spus că reia o răscumpărare de acțiuni pentru care intenționează să plătească 150 de milioane de lire sterline (201 milioane de dolari).

Profitul operațional ajustat în cele șase luni până la sfârșitul lunii septembrie a fost de 196 milioane de lire sterline. Burberry declară că ”se simte confortabil” în raport cu așteptările pieței din anul curent și își păstrează „orientările pe termen mediu pentru creșterea afacerilor cu o singură cifră și creșterea semnificativă a marjei”.

Burberry deschide un magazin în noul format în Shanghai chiar astăzi, zi care coincide cu sărbătoarea Single-Day din China.

scroll to top