Închide

Bursele europene au închis marţi în scădere

Avatar
chart, trading, courses

Fotografie de PIX1861 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Bursele europene au închis marţi în scădere, iar euro a coborât faţă de dolar la cel mai redus nivel din ultimele două decenii, investitorii analizând creşterea preţurilor petrolului şi noi date economice din zona euro, potrivit CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât cu 0,5%, în pofida creşterii acţiunilor companiilor din sectorul petrolului şi gazelor.

Cele mai mari scăderi au fost consemnate de acţiunile din sectorul sănătăţii şi cel de media, ambele încheind ziua cu scăderi de circa 1,6%. Componente acţiunilor din sectorul petrolului şi gazelor a avansat cu 3,1%.

Preţurile contractelor de referinţă pentru gaze au urcat cu 13%, din cauza defecţiunilor din sistemul de conducte care transportă petrol din Kazahstan în Europa prin Rusia, care au perturbat livrările.

Defecţiunile au survenit după ce Rusia a anunţat că va întrerupe livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1 timp de 3 zile, începând de pe 31 august, pentru lucrări de întreţinere neplanificate.

Euro a coborât marţi faţă de dolari la cel mai redus nivel din ultimele două decenii, fiind tranzacţionat la 0,9915 unităţi pentru un dolar.

Indicele german DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,27%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,26%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,61%.

scroll to top