Închide

Burtieră tv în Siberia: “Putin e un nenorocit și un hoț. 100 de ruble pentru un dolar, ești nebun?”

Avatar
Putin

Foto: politico.eu

Timp de citire: < 1 minut

„Putin e un nenorocit și un hoț. 100 de ruble pentru un dolar, ești nebun?” – asta au putut citi rușii pe o burtieră tv de știri în Surgut, un oraș petrolier din Siberia. Mesajul a fost afișat inclusiv pe o clădire. Acesta pare a fi un atac al hackerilor în contextul prăbușirii recente a rublei.

Potrivit Business Insider, burtiera a fost piratată pentru a-l critica pe Vladimir Putin, în contextul în care rubla rusească s-a depreciat, luni, trecând de pragul de 100 de ruble la un dolar, pentru prima dată de la declanșarea războiului.

Banca Centrală dă vina pe reducerea veniturilor din export și pe revenirea importurilor, dar specialiștii mai spun că un rol îl au și sancțiunile occidentale asupra petrolului și gazelor rusești, precum și cheltuielile tot mai mari de război.

Burtiera de știri era administrată de agenția de presă rusă SIA-Press. Taras Samborski, fondatorul agenției, a susținut că hackerii intenționat au atacat acum, căci burtiera a fost programată să coincidă cu un festival local, așa că oamenii au putut citi mesajul afișat și pe o clădire.

scroll to top