Închide

ByteDance spune că nu intenționează să vândă TikTok, în ciuda noii legi adoptate de SUA

Avatar
tiktok, social media, app

Fotografie de 8268513 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

ByteDance, compania-mamă a TikTok, spune că nu intenționează să vândă afacerea după ce SUA a adoptat o lege care o obligă să vândă aplicația video extrem de populară sau va fi interzisă în America, potrivit BBC.

“ByteDance nu are niciun plan de a vinde TikTok”, a postat compania pe contul său oficial de pe Toutiao, o platformă de socializare pe care o deține.

TikTok nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea BBC.

La începutul acestei săptămâni, TikTok a declarat că va contesta în instanță legea “neconstituțională”.

Declarația ByteDance a venit ca răspuns la un articol publicat de site-ul The Information, dedicat industriei tehnologice, care a afirmat că analizează potențiala vânzare a operațiunilor TikTok în SUA, fără algoritmul care îl alimentează.

“Rapoartele din presa străină privind vânzarea TikTok de către ByteDance nu sunt adevărate”, a declarat compania în postarea care a inclus o captură de ecran a articolului cu caracterele chinezești care înseamnă “zvon fals” ștampilate pe el.

Măsura de vânzare sau interzicere a fost promulgată miercuri de președintele american Joe Biden.

Controlul tot mai strâns al Beijingului asupra companiilor private a stârnit îngrijorări în SUA, dar și în alte țări occidentale, cu privire la cât de mult control are Partidul Comunist Chinez asupra ByteDance și asupra datelor pe care le deține.

TikTok a negat în mod repetat afirmațiile conform cărora guvernul chinez deține controlul asupra ByteDance.

“Suntem încrezători și vom continua să luptăm pentru drepturile voastre în instanțe”, a declarat șeful TikTok, Shou Zi Chew, într-un videoclip postat pe platformă în această săptămână. “Faptele și Constituția sunt de partea noastră… fiți siguri că nu vom pleca nicăieri”.

Potrivit TikTok, fondatorul chinez al ByteDance deține 20% din acțiuni, prin intermediul unei participații de control în cadrul companiei.

Aproximativ 60% sunt deținute de investitori instituționali, inclusiv de marile firme de investiții americane Carlyle Group, General Atlantic și Susquehanna International Group.

Restul de 20% este deținut de angajații săi din întreaga lume, iar trei dintre cei cinci membri ai consiliului de administrație al ByteDance sunt americani.

Guvernul chinez a respins, de asemenea, aceste preocupări ca fiind paranoia și a avertizat că o interdicție a TikTok s-ar întoarce “inevitabil împotriva SUA”.

Cu toate acestea, TikTok nu se confruntă cu o interdicție imediată în SUA.

Noua lege acordă ByteDance nouă luni pentru a vinde afacerea și o perioadă de grație suplimentară de trei luni, înainte ca o eventuală interdicție să poată fi aplicată.

Aceasta înseamnă că termenul de vânzare va veni cel mai probabil cândva în 2025, după ce câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2024 va prelua funcția.

scroll to top