Închide

Căile ferate germane vor renunța complet la locomotivele cu motorizare diesel din 2040

Avatar
Deutsche Bahn

Sursa foto: Der Spiegel.

Timp de citire: < 1 minut

Deutsche Bahn, operatorul feroviar de stat din Germania, şi-a anunţat intenţia de a elimina complet motorina din combustibilii utilizaţi de flota sa de locomotive, urmând să fie înlocuită cu biocombustibili până în anul 2040, informează agenția germană de presă dpa, citată de Agerpres.

“Cele 3.000 de vehicule diesel din flota noastră vor fi transferate gradual spre utilizarea de combustibili alternativi, începând din acest an. Pe lângă trecerea la energie electrică verde în proporţie de 100%, eliminarea treptată a motorinei până în 2040 este unul dintre punctele principale ale planului nostru ecologic”, a declarat directorul general de la Deutsche Bahn, Richard Lutz.

Deutsche Bahn intenţionează să se bazeze pe biocombustibili, printre altele, care sunt produşi din resturi şi deşeuri, astfel încât producţia de biocombustibili să nu concureze cu producţia de alimente.

Cu privire la noile sale vehicule, Deutsche Bahn a precizat că, în viitor, va cumpăra doar locomotive care funcţionează cu hidrogen sau pe baterie.

DB Cargo, divizia de transport de marfă a Deutsche Bahn, a anunţat, la rândul său, obiective similare la mijlocul lunii ianuarie, inclusiv utilizarea aşa-numitelor locomotive dual-power, care pot face trecerea de la un motor electric la unul convenţional pe motorină şi în acest mod pot fi utilizate atât pe liniile electrificate, cât şi pe liniile secundare.

Anterior, Deutsche Bahn şi-a anunţat intenţia de a investi 13,6 miliarde de euro în infrastructura feroviară din Germania în acest an. Operatorul feroviar german vrea să modernizeze 1.800 de kilometri de cale ferată, 2.000 de macazuri, 140 de poduri şi 800 de staţii.

scroll to top