”Capitala ni se scufundă!” | Cea mai mare țară din Asia de SE restricționează folosirea apelor subterane

,
Autor:    -  
city, jakarta, indonesia
Capitala Indoneziei, Jakarta. Fotografie de IqbalStock pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Autoritățile indoneziene au decis limitarea utilizării apelor subterane, în vederea conservării resurselor necesare alimentării populației cu apă potabilă și menajeră, dar și pentru a opri tasarea solului, fenomen care afectează deja capitala țării, Jakarta, anunță publicația Bloomberg.

Ministerul Energiei și Resurselor Minerale din guvernul Indoneziei va cere gospodăriilor care folosesc mai mult de 100 de metri cubi de apă pe lună să dețină permise speciale de utilizare în exces a apei, a anunțat luni Muhammad Wafid, șeful interimar al agenției naționale de geologie. Majoritatea familiilor indoneziene folosesc doar aproximativ 30 de metri cubi pe lună.

”Nu ne dorim să ajungem la o utilizare necontrolată a apei, întrucât asta va provoca tasarea solurilor, fenomen care a fost înregistrat în multe zone de pe coasta de nord a insulei Java”, a spus el.

Decizia are drept scop asigurarea accesului la apele subterane pentru generațiile viitoare și, în plus, prevenirea ca fenomenele de scufundare a unor zone puternic urbanizate, precum capitala Jakarta, să continue. În zona capitalei este anumite areale în care a fost măsurată o scufundare cu până la 4 metri între anii 1997 și 2005.

Situația dificilă din Jakarta este unul dintre motivele cele mai întemeiate pentru care președintele indonezian Joko Widodo a decis mutarea capitalei administrative într-un oraș nou construit în insula Borneo.

În aproximativ trei ani, guvernul va începe să impună și sancțiuni pentru cei care folosesc apa subterană fără autorizație.

Fermierii care nu sunt conectați la sistemele de irigații sunt în continuare scutiți de obligația de a se autoriza, atâta timp cât folosesc mai puțin de 2 litri pe secundă per familie, a adăugat Wafid.

În funcție de discuțiile și negocierile ulterioare, dar și în urma unor analize de impact a noilor măsuri, limitele de utilizare a apei s-ar putea modifica în perioada următoare, a mai precizat oficialul indonezian


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!