Închide

Care este locul de muncă plătit cu 1500 – 3000 euro, fără a avea nevoie de bacalaureat?

Avatar
dream job, application, location

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Companiile aeriene trec printr-o perioadă dificilă, din punct de vedere al personalului, în perioada pandemiei fiind nevoite să renunțe la mulți angajați. Astfel, tinerii care vor să muncească pe un salariu mare, dar nu au studii superioare, se pot orienta către o carieră în domeniul aviației.

Companiile aeriene caută angajați care să fie majori să sa fi terminat liceul, diploma de Bacalaureat nefiind necesară.

O altă condiție pe care o au angajatorii este ca doritorii să aibă un buget alocat cursurilor de pregătire. O etapă de pregătire cuprinsă între trei și șase săptămâni costă, între 1.500 și 2.600 de euro. La final, cursanții vor avea un examen, iar dacă îl promovează au toate șansele să se angajeze la diverse companii aeriene, având ocazia să câștige poate chiar din prima lună costul pe care l-au plătit pentru curs.

Atestatul EASA este obligatoriu

 Nu sunt necesare multe cursuri ca să devii însoțitor de bord, însă e obligatoriu doar atestatul EASA (European Union Aviation Safety Agency/Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei) pentru însoțitori de bord.

”Nevoia este foarte mare. Noi avem un parteneriat cu un operator aerian şi cursanţii şcolii noastre au prioritate la angajare. Noi suntem norocoşi că am prins parteneriatul ăsta, dar, în general ei depun CV-ul când aud de anumite posturi disponibile”, a declarat Iulia Iovu, trainer în domeniul aviației, conform B1 TV.

Pentru potențialii angajați, această meserie poate fi foarte atractivă. Pe lângă salariile bune, călătoriile reprezintă un avantaj mai ales pentru pentru tinerii care nu au obligații și familii, având posibilitatea să viziteze toată lumea prin intermediul serviciului.

„Cei tineri, până în 25 de ani, care nu au încă obligaţii, familii, responsabilităţi se pot axa spre o companie charter şi au posibilitatea să viziteze întreaga lume”, a mai spus trainerul.

scroll to top