Închide

Carrefour deschide un magazin de înaltă tehnologie fără contact în Paris

Avatar
Carrefour

Foto: retaildetail.eu

Timp de citire: 2 minute

Carrefour dezvăluie un nou concept de cumpărături till-less la Paris: Carrefour Flash 10/10 promite cumpărătorilor că pot face cumpărături în 10 secunde și au nevoie de doar 10 secunde pentru a plăti.

60 de camere, 2000 de senzori

Carrefour are acum propria sa alternativă Amazon Go la Paris. Carrefour Flash 10/10 este un magazin de înaltă tehnologie, unde camerele și senzorii înregistrează produsele pe care consumatorii le pun în pungile de cumpărături. În zona de casă, clienții trebuie doar să confirme și să plătească pentru achizițiile lor. Nu mai trebuie să scoată nimic din geantă sau să-l pună pe curea.

Șaizeci de camere HD și aproape 2.000 de senzori sunt încorporați în rafturile magazinelor. Acestea permit clienților să fie urmăriți anonim ca un avatar virtual, care le este atribuit imediat ce intră în magazin. Produsele pe care le ridică sunt, de asemenea, detectate automat și apoi adăugate în coșul lor virtual, scrie RetailDetail.eu.

Când oamenii au terminat de cumpărături, au coșul validat la un chioșc și plătesc contactless. Scanând un cod QR, ei primesc imediat o chitanță electronică. Pentru clienții care doresc să plătească cu numerar, este disponibilă și o casă automată.

După un an de testare

Magazinul Flash 10/10 este un magazin de testare, unde este disponibil un sortiment zilnic limitat de 900 de produse. Numele conceptului reprezintă promisiunea față de clienții că au nevoie doar de „10 secunde pentru a face cumpărături și 10 secunde pentru a plăti”. Magazinul de înaltă tehnologie nu este lipsit de personal: sunt patru angajați care întrețin magazinul și sunt cu ochii pe lucruri. De asemenea, aceștia sunt responsabili cu pregătirea comenzilor online, întrucât magazinul este și un punct de „click&collect” pentru pietoni.

Acesta nu este primul magazin fără numerar pentru Carrefour. Această onoare a fost acordată unei filiale din Dubai, operată de partenerul de franciză Majid Al Futtaim. În ceea ce privește tehnologia, Carrefour lucrează împreună cu AiFi, specialistul în magazine Till-less care este și partener al Albert Heijn și Wundermart. Deschiderea de la Paris urmează unui test de peste un an la sediul Carrefour din Massy.

scroll to top