Închide

Conceptul de ”comerț social”, varianta Carrefour: platforma de live-shopping, alături de Brut

Avatar
Carrefour 51

Foto: revistaprogresiv.ro

Timp de citire: 2 minute

Carrefour intră în lumea cumpărăturilor sociale și a livestreaming-ului prin înființarea Brut Shop, o societate mixtă care își propune să devină liderul pieței franceze în domeniul „comerțului social”. Deși mai este de lucru…

Brut este omologul francez al Buzzfeed: canalul media este specializat în realizarea de videoclipuri care sunt distribuite prin intermediul rețelelor sociale și sunt deosebit de populare în rândul tinerilor. Potrivit Brut, videoclipurile sale ajung la 70 de milioane de utilizatori și la toți francezii cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani. Potrivit datelor, platforma Brut reprezintă 39% din piața media pe rețelele sociale din Franța.

Compania vrea să valorifice această mare bază de fani cu ajutorul Carrefour Group. Retailerul respectiv are deja o oarecare experiență în ceea ce privește cumpărăturile live: anul trecut, Carrefour a organizat aproximativ cincizeci de evenimente online, în care clienții puteau comanda produse live în timpul unei emisiuni. Săptămâna aceasta, de exemplu, au avut o ediție de Valentine’s Day, în care s-a promovat orice, de la vibratoare la laptopuri, potrivit RetailDetail.eu.

Brut Shop va permite utilizatorilor să facă achiziții online în timp ce participă la evenimente video transmise în direct pe rețelele sociale. Având expertiza Brut și popularitatea în rândul tinerilor, societatea mixtă speră să devină liderul pieței franceze în cumpărături prin intermediul rețelelor sociale (comerț social).

„Această nouă experiență de cumpărături bazată pe comunitate va aduce creștere și valoare ambelor afaceri”, consideră Elodie Perthuisot, director de transformare digitală la Carrefour Group.

Retailerul a dezvăluit cifre privind creșterea comerțului social în străinătate: Accenture se așteaptă ca piața de comerț social să se tripleze de la 492 de miliarde de dolari la 1,2 trilioane de dolari până în 2025. Aceste cifre sunt, desigur, puternic denaturate de China, unde 65% dintre consumatori cumpără deja prin live. cumpărături. Experții nu bagă mâna în foc că acest sistem de vânzări va avea același succes și în Occident.

Potrivit Carrefour, cumpărăturile live ar atrage clienți mai tineri, ar asigura o conversie mai rapidă a comerțului electronic și ar crea o loialitate mai bună a clienților.

În Franța, 60% dintre clienții Carrefour se declară interesați de cumpărături live.

scroll to top