Închide

Carrefour lansează abonament de livrare și site-ul second-hand în Franța

Avatar
Carrefour

Sursa foto: Carrefour.

Timp de citire: 2 minute

Carrefour caută noi modele de venituri și se lansează imediat pe cele două cele mai în trend: un serviciu de livrare cu abonament și un site la mâna a doua. Deocamdată, aceste inițiative sunt rezervate pieței interne din Franța.

Carrefour lansează un abonament pentru livrări mari în Franța. Serviciul se adresează locuitorilor orașului care plasează regulat comenzi online și, de multe ori, nu au mașină pentru a transporta cantități mari. Clienții își pot aduna coșul de cumpărături pe site și pot alege o frecvență de livrare: lunar, la două luni sau la trei luni.

Coșul lunar de cumpărături este livrat gratuit. Pentru clienții care comandă peste 50 de euro, nu există nici o taxă de abonament, ci mai degrabă primesc o reducere de 5%. De asemenea, Carrefour promite că prețurile produselor selectate vor rămâne fixe atâta timp cât abonamentul este în derulare.

Cu toate acestea, Linéaires raportează că numărul de produse este limitat: clienții pot alege între aproximativ 400 de articole. Sunt disponibile produse de zi cu zi – de la pudră de spălat și scutece până la cremă de zi și cartușe de cerneală – și textile, cum ar fi șosete și colanți. Gama va fi extinsă la începutul anului 2022, potrivit RetailDetail.

Pachet de venituri recurente

Abonamentele de livrare sunt bulgăre de zăpadă în lumea comerțului cu amănuntul. Ele sunt ceea ce profesorul de la NYU, Scott Galloway, numește „rundles” sau „grupuri de venituri recurente”. Oferind o formulă de abonament, companiile pot asigura un flux de venituri constant și recurent – care este deosebit de valoros în vremuri incerte. Puteți citi mai multe despre el în noua ediție a cărții The Future of Shopping, care va fi publicată în martie 2022.

De asemenea, abonații sunt printre cei mai fideli și valoroși clienți. Galloway a observat că cei care oferă rundle au de obicei o evaluare de piață mult mai mare decât alte companii, de exemplu, Netflix și Spotify. În cadrul industriei alimentare, Jumbo, Albert Heijn și Delhaize au început să ofere recent abonamente de livrare.

La mâna a doua cu Cash Converters

În același timp, Carrefour își extinde oferta la mâna a doua. Pe piața de origine a Franței, „Carrefour Occasion” va avea propriul site web, în ​​cooperare cu lanțul de cash Converters second-hand. Prin intermediul acestui site, Carrefour cumpără articole folosite de la consumatori și le revinde. Se acceptă totul, de la aparate electrocasnice la echipamente IT și bijuterii.

În unele hipermarketuri, lanțul are deja colțuri Carrefour Occasion. Totuși, pe lângă colțurile fizice din hipermarketuri, Carrefour Occasion se angajează să folosească acest site de buy-back „pentru a oferi cel mai bun preț pentru cele mai importante articole de pe piața second-hand”, explică Bruno Bée, CEO Cash Converters.

Când cineva oferă Carrefour Occasion un articol second-hand, mai multe magazine pot face o licitație pentru articol. Consumatorii trebuie doar să-și trimită produsul la magazinul care oferă cel mai bun preț pentru a confirma vânzarea. Odată primit produsul, acesta este inspectat, după care Cash Converters și Carrefour îl pun din nou la vânzare cu o garanție de 12 luni.

scroll to top