Închide

Cât a ajuns să coste masa tradițională de Crăciun la firmele de catering?

Avatar
Produse Traditionale

Foto: food-retail.agrointel.ro

Timp de citire: 2 minute

Pregătirile pentru masa de Crăciun 2023 sunt în toi! În timp ce unele gospodine se gândesc deja la ce preparate vor să facă de Sărbători, altele vor să scape de truda în bucătărie în perioada aceasta, fie că își doresc să nu dea greș cu mâncărurile, fie că nu au timp să gătească.

Cei care aleg să nu petreacă prea mult timp în bucătărie în perioada următoare trebuie să știe că pot să comande toate preparatele tradiționale la o firmă de catering, care deja parcă nu mai fac față numărului mult prea mare de solicitări.

Prețurile preparatelor tradiționale gătite de o firmă de catering diferă de la o zonă la alta a țării, dar dacă nu comandăm mai mult decât este necesar, suma finală nu ar trebui să fie mult peste așteptări.

Cine alege totuși varianta de a comanda firmelor de catering toate preparatele pentru masa de Crăciun poate alege să cumpere separat anumite produse sau un meniu/persoană.

Anul acesta, la o firmă de catering in Capitală, caltaboșul costă 145 lei/kg, cârnații 88 lei/kg, lebăr – 116 lei/kg, pâinea festivă – 11 lei/buc, sarmalele 8 lei/buc, toba 150 lei/kg.

Prețul unui platou cu bunătăți de Crăciun diferă în funcție de cât de bogat este acesta. De obicei, un astfel de platou costă între 200 și 390 de lei. Un platou „ca la cabană” costă între 190 și 375 de lei, în timp ce unul cu cele mai îndrăgite preparate ale copilăriei costă între 110-200 de lei. Cei care vor pomana porcului trebuie să achite 90 de lei. Pentru 20 de sarmale, românii trebuie să plătească 80 de lei, iar pentru 50 de sarmale 180 de lei, conform B1 TV.

La o altă firmă de catering, salata de boeuf costă 73 lei (1,2 kg),  răcituri de curcan (450 grame) – 61 lei, răcituri de porc – 53 lei (450 grame), ciorba de curcan (2,3 litri) – 79 lei, friptura de curcan – 98 lei (1,5 kg), cozonacul cu nucă – 80 lei (1,5 kg).

De asemenea, meniul pentru fiecare persoană include toate preparatele care nu ar trebui să lipsească de pe masa unui român de Crăciun. Un astfel de meniu costă aproximativ 125 de lei de persoană.

scroll to top