Închide

Cât a ajuns să coste o noapte de cazare la celebrul Festival Medieval de la Sighișoara?

Avatar
Festival Sighisoara

Copyright foto: Laura Pumnea

Timp de citire: < 1 minut

Finalul lunii iulie va aduce atmosfera medievală pe străzile din Sighișoara. Primul festival medieval din România – Festivalul „Sighișoara Medievală” îi teleportează și anul acesta pe vizitatori înapoi în timp, pentru a vedea cum trăiau localnicii în Evul Mediu.

Festivalul se va desfășura în perioada 29-31 iulie, în Cetatea Medievală, respectiv pe străzile Piața Octavian Goga și Morii.

„Avem în perioada 29-31 iulie Festivalul de Artă Medievală, vom călca în continuare pedala pe evenimente, la fel ca și anul trecut, când am introdus câteva evenimente noi, în parteneriate private, cum a fost Street Food Festival. Anul acesta avem în plan să mai lansăm un eveniment nou, vom veni cu detalii în momentul în care acesta este finalizat. Cred că Sighișoara merită evenimente cât mai multe și cât mai de calitate“, a anunțat primarul Municipiului Sighișoara, Iulian Sârbu, citat de B1 TV.

Fabulosul este adus între zidurile citadelei prin punerea în scenă a unor tradiții și obiceiuri din Evul Mediu. Cei prezenți vor putea asista la procese publice, procesiuni de vrăjitoare, condamnări și lupte cu torțe.

Festivalierii pot părăsi realitatea pentru câteva zile și se pot cufunda într-o atmosferă medievală la Sighișoara.

Persoanele care vor să se cazeze în zonă, cel mai mic preț pentru o cameră dublă pe noaptea este de 320 de lei de persoană, potrivit informațiilor din mediul online. Totodată, cel mai mare preț este pentru o casă cu două dormitoare, unde turiștii trebuie să scoată din buzunar 1.500 de lei.

scroll to top