Închide

Cât plănuiesc americanii să parieze la prima Cupă Mondială cu pariuri sportive legale pe scară largă?

Avatar
football, ball, support

Fotografie de phillipkofler pe Pixabay

Timp de citire: 4 minute

Cupa Mondială FIFA din acest an este primul turneu masculin de când decizia Curții Supreme de a pune capăt interdicției federale privind pariurile sportive în 2018 a permis unei liste tot mai mari de state să legalizeze această activitate, potrivit CNBC.

Se estimează că 132 de milioane de americani trăiesc acum în state în care pariurile sportive sunt legale, față de doar 10 milioane în timpul ultimei Cupe Mondiale de acum patru ani.

Astfel, 20,5 milioane de americani intenționează să parieze un total de 1,8 miliarde de dolari pe turneul de fotbal care începe în acest weekend, potrivit estimărilor Asociației Americane de Jocuri de Noroc (AGA).

Este încurajator să vedem că pariorii iau în serios legalitatea. AGA raportează că majoritatea celor care pariază – 78% – spun că plasarea de pariuri legale este importantă.

AGA încurajează, de asemenea, pariorii să aibă în vedere siguranța lor financiară.

“Pe măsură ce începe Cupa Mondială, oricine intră în acțiune ar trebui să aibă un plan de joc pentru a paria în mod responsabil”, a declarat într-un comunicat de presă vicepreședintele senior al AGA, Casey Clark. “Asta înseamnă stabilirea unui buget, păstrarea distracției, învățarea cotelor și jocul cu operatori legali și reglementați.”

Jocurile de noroc legale înseamnă că este posibil să nu aveți probleme cu legea pentru că ați pariat pe Cupa Mondială sau pe orice alt eveniment sportiv. Dar înseamnă, de asemenea, că poate fi mai ușor pentru pariori să alunece în obiceiuri periculoase.

Doar pentru că este legal, nu înseamnă că este sigur

În timp ce plasarea de pariuri amicale sau chiar serioase pe sport poate fi o modalitate distractivă de a te implica în joc, jocurile de noroc de rutină pot deveni rapid o problemă, chiar înainte ca persoana care face pariurile să-și dea seama de acest lucru.

″[Jocurile de noroc] sunt o dependență ascunsă – nu există atât de multe semne exterioare”, a declarat Keith Whyte, director executiv al Consiliului Național pentru Jocurile de Noroc, pentru CNBC Make It.

Americanii recunosc adesea abuzul de substanțe datorită efectelor fizice, vizibile, pe care substanțele le pot avea asupra corpului cuiva, spune Whyte. Dar, “nu există nicio substanță în jocurile de noroc, așa că oamenii înțeleg greșit că este o problemă morală sau o problemă de voință slabă”.

Este dificil de urmărit numărul americanilor care se confruntă cu probleme legate de jocurile de noroc sau cu dependențe de jocuri de noroc definite clinic, din cauza lipsei de raportare, a stigmatizării și a lacunelor în educația privind comportamentele problematice. Dar Whyte spune că factorii de risc care pot conduce mai mulți oameni la probleme sunt în creștere.

Factorii de risc pot include minciuna față de cei dragi cu privire la jocurile de noroc sau dificultatea de a reduce pariurile, pe care NCPG a reușit să le urmărească prin intermediul sondajelor.

Acești indicatori au “crescut cu aproximativ 30% între 2018 și 2021”, spune Whyte. “Am observat, de asemenea, creșteri semnificative ale apelurilor, textelor și chat-urilor la linia noastră națională de asistență telefonică – aproximativ o creștere de 45% a apelurilor între 2021 și 2022”.

În timp ce aceste rapoarte nu sunt o corelație directă cu o creștere a jocurilor de noroc problematice sau a dependențelor, ele semnalează totuși că o creștere a locurilor de joc poate conduce la o creștere a obiceiurilor îngrijorătoare, spune Whyte.

În cazul pariurilor sportive, unii ar putea presupune că riscul este mai mic decât în cazul jocurilor de noroc, cum ar fi loteria sau sloturile, deoarece oamenii pot studia sporturile pe care le urmăresc. Sau poate că au avut o anumită expertiză în calitate de jucător, ceea ce îi poate ajuta să prevadă mai bine rezultatele.

Dar Whyte spune că este adevărat contrariul și că pariurile sportive pot avea un risc mai mare din cauza acestei încrederi.

“Pariurile sportive sunt văzute ca un joc de îndemânare, unii oameni cred că sunt mai buni decât alții”, spune Whyte. “Dar, odată cu asta, cu cât pariază mai mult [frecvent], cu atât devin mai pricepuți. Aceasta poate încuraja urmărirea pierderilor și persistența în comportamentul de joc de noroc cu mult peste limitele pe care le-ați stabilit, cu mult peste pierderile rezonabile și în daune financiare semnificative.”

Ușurința accesului a făcut, de asemenea, ca oamenii să fie mai predispuși la probleme legate de jocurile de noroc, spune Whyte. Înainte ca pariurile sportive mobile să devină legale pe scară largă, pariorii trebuiau să meargă la o casă de pariuri sportive fizică sau să lucreze cu un agent de pariuri live pentru a plasa pariuri.

“Poate fi extrem de rapid și cu mize mari, cu acces 24 de ore sau imediat, folosind plăți electronice”, spune Whyte. “Șansele sunt întotdeauna împotriva ta pe termen lung – cu cât pariezi mai mult, cu atât este mai probabil să pierzi.”

În timp ce unele state au adoptat reglementări pentru a încerca să abordeze problemele legate de jocurile de noroc, Whyte spune că acestea reprezintă excepția.

“Cele mai multe state sunt fie prea ignorante cu privire la problemele pe care le creează, fie sunt pur și simplu indiferente la aceste probleme, deoarece ochii le sunt orbiți de veniturile fiscale neașteptate”, spune Whyte despre măsurile de protecție a jocurilor de noroc. “Cred că statele nu vor să fie în cârlig pentru ceva ce ei consideră că este un fel de problemă socială individuală”, adaugă el.

În acest caz, revine indivizilor sarcina de a se proteja pentru a nu plasa pariuri riscante sau de a nu face din jocurile de noroc un obicei prea mare. Acesta este unul dintre motivele pentru care NCPR a creat un site web care oferă sfaturi și resurse pentru ca pariorii să joace în siguranță, cum ar fi stabilirea unui buget strict pentru pariuri și încurajarea ideii de a renunța atunci când nu mai este o experiență distractivă.

scroll to top