Închide

CE anunță noi sancțiuni pentru Rusia: plafonarea prețului la petrol și noi interdicții de export

Avatar
tank, army, military

Fotografie de Oti_foti pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat miercuri un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, astfel încât ”Kremlinul să plătească” pentru escaladarea conflictului în Ucraina prin simulacrele de referendumuri din teritoriile ocupate, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres. Trebuie menționat că orice noi sancțiuni trebuie aprobate în unanimitate de cele 27 de state membre ale UE pentru a fi adoptate, iar premierul maghiar Viktor Orbán s-a poziționat împotriva luării de noi măsuri sancționatorii.

”Nu acceptăm simulacrele de referendumuri şi niciun fel de anexare în Ucraina şi suntem hotărâţi să facem Kremlinul să plătească pentru această escaladare suplimentară. Izolăm şi lovim şi mai tare economia Rusiei”, a declarat Ursula von der Leyen presei, la Bruxelles.

Acest al optulea pachet de sancţiuni include noi interdicţii la importurile de produse ruseşti, ceea ce ar urma să ducă la o pierdere de venituri de şapte miliarde de euro suplimentare pentru Rusia, şi noi interdicţii de export pentru tehnologii cheie folosite în armată, cum ar fi componente aviatice şi electronice şi anumite substanţe chimice, a anunţat Von der Leyen.

În plus, pachetul de sancţiuni va stabili baza legală pentru o plafonare a preţului la petrolul rusesc şi le va interzice cetăţenilor din UE să facă parte din consiliile de administraţie ale companiilor ruseşti de stat, a spus ea.

scroll to top