Închide

Ce avere are guvernatorul BNR Mugur Isărescu și în ce a ales să investească?

Avatar
Mugur Isarescu Profit Din Vinuri

Foto: agrointel.ro

Timp de citire: < 1 minut

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a avut anul trecut venituri cumulate din pensie și salariu, în medie, de 19.757 euro/lună. În afară de acestea, anul trecut, Isărescu a mai avut și venituri din calitatea de membru titlular la Academia Română: 30.612 lei pe tot anul.

Mugur Isărescu a investit în 2021 în titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor o sumă de peste un milion de lei. Având în vedere că se cunoaşte numărul de titluri (10.000), se poate deduce că este vorba despre cele Fidelis în lei, mai scrie sursa citată.

La categoria investiții putem include și alte lucruri, anume bijuterii, colecția numismatică și tablouri.

În 2021, referitor la bijuterii diverse, estimarea guvernatorului este că suma a crescut până la 86.000 euro.

În ceea ce privește colecția numismatică, aceasta a urcat cu 1.000 de euro, la 80.000 euro. La tablouri și icoane, creșterea este de 500 euro, la 20.000 de euro.

De asemenea, în conturi are peste un milion de lei, peste 27.000 euro și peste 11.000 dolari.

La o conferință din 12 mai, Mugur Isărescu a fost întrebat cum își protejează economiile de inflație în perioada aceasta cu inflație ridicată. El a răspuns:

“Vreți să vă spun adevărul? Nu-mi fac nicio iluzie. N-am cum. Nu m-am dus la bursă cu toate că am un coleg care lucrează acolo, dar nu. I-am ținut, acum de la o vreme, în titluri de stat. Au dat o dobândă mai mare și am așteptat și ca băncile să majoreze. În plus, am făcut o investiție extraordinară, am 4 nepoți și sunt la școală, nu?”, spunea, atunci, Isărescu, citat de dcnews.ro.

scroll to top