Închide

Ce măsuri au luat unele destinații populare din Europa pentru a combate turismul excesiv?

Avatar
Woman walking on pathway while strolling luggage

Fotografie de Oleksandr P pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Unele destinații populare din Europa au luat măsuri pentru a combate turismul excesiv în 2023. Câteva reguli păreau evidente: creșterea taxelor turistice și limitarea numărului de vizitatori, însă altele au fost considerate bizare, precum interzicerea prosoapelor pe plajele din Sardinia sau amenzi pentru cei care ascultă muzică pe plajele din Portugalia, transmite euronews.com, potrivit Digi24.

Iată câteva dintre cele mai ciudate reglementări privind turismul excesiv care au fost introduse în acest an:

Fără prosoape pe plajele din Sardinia

Din cauza numărului mare de turiști de pe plajele din Sardinia autoritățile au hotârăt să ia câteva măsuri. Astfel, au decis să reducă numărul celor care pot merge pe plaje, dar și introducerea unor limite de timp.

O altă măsură, însă neobișnuită, a fost introdusă pe plaja Pelosa. Turiștii nu au mai avut voie să-și ia prosoapele cu ei, pe plajă, și au fost îndemnați să folosească rogojine, pentru a nu rămâne nisip pe acestea.

Faimoasa Spiaggia Rosa roz din Sardinia a fost închisă în 2023. Cei care erau prinși acolo riscau o o amendă de 500 de euro și până la 3.500 de euro pentru oricine este prins furând nisip.

Amenzi de 36.000 euro pentru cei care ascultă muzică pe plajele din Portugalia

Turiștii care merg la plajă în Portugalia au fost avertizați la începutul acestui an că s-ar putea confrunta cu amenzi de până la 36.000 de euro dacă ascultă muzică prea tare, boxele fiind interzise.

Fără lenjerie intimă în public, în Sevilla

Autoritățile din Sevilla au interzis lenjeria intimă în public și hainele cu mesaje sexiste.

Portofino amendează turiștii care vor să-și facă selfie-uri

Portofino a devenit o populară atracție turistică. Pe timpul verii, turiștii se opresc pe străzi și provoacă blocaje și aglomerație, pentru că se opresc să-și facă selfie-uri. Pentru a combate acest lucru, primarul din Portofino a introdus amenzi.

Oricine era prins că petrecea prea mult timp într-un loc, între orele 10:30 și 18:00, risca o amendă de 270 de euro.

Locuitorii din Austria au construit un gard pentru a-i împiedica pe turiști să facă poze

Priveliștea uimitoare a orașului Hallstatt din munții austrieci atrage un milion de turiști în fiecare an, mulți dorind să-și facă și un selfie.

Din cauza numărului prea mare de vizitatori, în acest an, locuitorii orașului au decis să ridice un gard pentru a împiedica vizitatorii să facă fotografii.

Ulterior, a fost dat jos, din cauza reacțiilor negative pe rețelele sociale.

Semne de avertizare false pe plajele din Spania

Și, în cele din urmă, una dintre cele mai ciudate reguli s-a dovedit a fi falsă.

Activiștii au pus semne false de avertizare pe plajele din Mallorca pentru a ține turiștii departe.

Unele afișe avertizau despre „meduze periculoase”, „pietre care cad” sau despre faptul că apa este poluată.

Altele arătau că plaja este închisă, cu un simbol „interzis înot” dedesubt sau au avertizat că este nevoie de ore pentru a ajunge la plajă, în ciuda faptului că oceanul era la mai puțin de 100 de metri distanță.

Câteva rânduri mici de text în catalană dedesubt, totuși, au dezvăluit localnicilor că aceste avertismente nu erau reale.

Ei au explicat că

„problema nu este o cădere de pietre, ci turismul de masă”.

scroll to top