Închide

Ce orașe din Europa sunt cele mai bune pentru întreprinderile nou înființate?

Avatar
laptop, office, hand

Fotografie de Aymanejed pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Parisul a fost desemnat cel mai bun oraș pentru întreprinderile nou-înființate (start-up-uri), urmat îndeaproape de Madrid și Barcelona, într-un nou raport al companiei de formare The Knowledge Academy din Marea Britanie, potrivit Euronews.

Diferitele orașe din acest clasament și-au obținut punctajele pe o scară de la 0 la 10, judecate în funcție de numărul de spații de birouri disponibile, de prețurile de închiriere, de proximitatea universităților de top, de viteza internetului (Mbps) și altele. Cu toate acestea, raportul nu a luat în considerare contextul de reglementare, birocrația sau fiscalitatea.

Sunt Franța și Spania cele mai bune locuri pentru start-up-uri?

Franța s-a descurcat foarte bine în acest clasament, cu două orașe în primele cinci, în timp ce Spania domină primele trei locuri cu două orașe. Londra se află pe locul patru.

Parisul, care găzduiește unele dintre cele mai bune universități și medii de birouri din Europa, are “sprijin din partea guvernelor și un ecosistem de start-up-uri bine dezvoltat”, potrivit raportului.

Lyon, al treilea oraș ca mărime din țară și, de asemenea, un mare centru universitar, s-a clasat pe locul cinci în topul celor mai bune locuri pentru a începe o afacere, fiind susținut de una dintre cele mai rapide viteze de internet din Europa.

Madrid, capitala Spaniei, a obținut o clasare înaltă datorită internetului rapid și numărului de birouri disponibile. Celălalt oraș spaniol aflat între primele trei, Barcelona, și-a construit reputația în ultimii zece ani ca fiind cel mai mare centru tehnologic din sudul Europei.

Londra, fiind un centru financiar cu alte avantaje, are cea mai mare concentrație de incubatoare de afaceri, lăudându-se totodată cu cel mai mare număr de universități din Top 250 din Europa și cu spații de birouri abundente.

Capitala britanică are cele mai multe birouri, precum și cele mai mari chirii, în timp ce internetul este cel mai rapid în Lyon, transportul public este cel mai accesibil în Paris, iar cea mai mare medie de punctaj universitar este disponibilă în Manchester, Marea Britanie, potrivit raportului.

Selectarea locației potrivite este esențială, “trebuie să luați în considerare mediul înconjurător ca factor cheie în succesul său”, a declarat Talveer Sandhu de la The Knowledge Academy.

“A avea un sediu sau un spațiu de lucru comun pentru echipa ta poate fi esențial în construirea camaraderiei, a muncii în echipă și a succesului. Viteza și fiabilitatea internetuluieste un alt factor crucial în funcționarea unei afaceri, iar monitorizarea site-ului web și a rețelelor sociale este crucială în etapele inițiale de construire a unei afaceri și de conștientizare a mărcii.”

scroll to top