Închide

Ce spune Lucian Bode despre zvonurile introducerii de noi taxe și impozite?

Avatar
Lucian Bode Facebook

Sursa foto: Facebook Lucian Bode

Timp de citire: 3 minute

Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat, marţi, la Parlament, că nu s-a pus problema în nicio şedinţă a coaliţiei să venim cu taxe şi impozite noi, iar Florin Cîţu rămâne preşedintele Senatului, susţinut de PNL, în ciuda criticilor aduse guvernului,

”Nu au existat astfel de discuţii. Aşa cum bine ştiţi, ultimele discuţii pe tema taxelor, impozitelor şi sprijinului acordat românilor, companiilor, mediului de afaceri, s-au desfăşurat aici la Parlament şi au fost prezentate public măsurile pe care Guvernul le-a luat”,

a spus Bode, precizând că acum Guvernul va veni cu acte normative pentru a putea să implementeze aceste decizii ale coaliţiei.

”Nu s-a pus problema în nicio şedinţă a coaliţiei să venim cu taxe şi impozite noi”,

a arătat ministrul, citat de news.ro.

Despre afirmaţia lui Florin Cîţu, că singura soluţie pentru a implementa pachetul de măsuri pentru populaţie este creşterea acestor taxe, Lucian Bode a spus că Guvernul are obligaţia de a găsi soluţii pentru a acoperi toate cheltuielile pe care le are statul.

”Aţi văzut acest pachet de 17,5 miliarde, sigur că sunt cheltuieli foarte mari, şi pe zona de investiţii, am depăşit pentru prima dată 7% din PIB alocaţi investiţiilor, după mai mult de zece ani”,

a explicat Bode, precizând că fiecare măsură a fost fundamentată şi prezentată, pe rând, în coaliţie, pentru a vedea de unde luăm banii.

Ministrul de Interne a spus că, aşa cum a prezentat ministrul Marcel Boloş, se încearcă să se ia majoritatea banilor din fonduri europene.

Lucian Bode a declarat că Florin Cîţu nu riscă să fie sancţionat pentru afirmaţiile sale despre performanţa Guvernului. ”Florin Cîţu rămâne preşedintele Senatului, susţinut de PNL”, a mai arătat Lucian Bode.

El a menţionat că nu vede declaraţiile lui Florin Cîţu ca o critică, şi mai degrabă că îşi exprimă o opinie, fiind unul dintre cei mai buni specialişti pe care PNL îi are pe zona de finanţe şi expertiză în finanţe publice. Întrebat dacă Florin Cîţu ar putea fi propunerea PNL pentru Ministerul de Finanţe, la rocadă, Bode a spus că ”i-a transmis şi domniei sale, de mai multe ori, să rămână în această linie, a expertizei pe care o are în comunicarea publică şi va fi bine şi pentru domnia sa şi pentru PNL”.

Lucian Bode a ţinut să precizeze că s-a discutat în interiorul partidului despre aceste aspecte. ”Noi şi astăzi am avut o întâlnire, la Vila Lac, în care am discutat despre aceste aspecte în interiorul partidului. Vom continua să discutăm”, a afirmat Lucian Bode, adăugând că ”îngrijorări poate avea fiecare, unii şi argumente, alţii mai puţin”.

”Eu am văzut că agenţiile de rating au păstrat ratingul de ţară al României, am văzut că pe absorbţia fondurilor europene nu stăm foarte bine, aşadar există loc de a creşte absorbţia, să vedem finalul anului, cum atragem ceilalţi bani europeni, nu doar pentru componenta de măsuri despre care vorbim dar şi pentru programul 2014-2021 şi PNRR”, a mai afirmat Bode.

Despre depăşirea ţintei de deficit bugetar, Lucian Bode a spus că bugetul are nişte limite, dar există şi instrumentul rectificării, în august şi la finalul anului, de câte ori este nevoie. ”Sigur că ar fi extraordinar să ne încadrăm în ţinta de deficit”, a mai spus Bode, precizând că ministrul de Finanţe are informaţiile.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat, marţi, că oamenii înclină să spună că vor fi introduse taxe în perioada următoare, impozitarea progresivă pentru populaţie şi suprataxarea companiilor.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu o replică la afirmaţiile acestuia, arătând că fiecare om politic, la un moment dat, mai primeşte câte un şoc, iar unii îşi revin şi înţeleg ceva, alţii nu-şi revin.

”Eu sunt ferm convins că domnul Florin Cîţu are capacitatea să-şi revină”, a mai spus Ciolacu, arătând că anul acesta nu vor fi introduse taxe noi.

scroll to top