Închide

Ce țară europeană are cel mai puternic Produs Intern Brut?

Avatar
European Flag

Foto: europa.org

Timp de citire: < 1 minut

Eurostat a publicat datele statistice ale anului 2021 între care se numără și Produsul Intern Brut cât și puterea de cumpărare a țărilor membre din Uniunea Europeană.

Cel mai puternic PIB este este cel al Luxembrug-ului în timp ce pe ultimul loc se clasează Bulgaria.

În 2021, produsul intern brut (PIB) pe cap de locuitor exprimat în standarde de putere de cumpărare (PPS) a variat între 55% din media UE în Bulgaria și 277% în Luxemburg.

Aceste informații provin din noile estimări rapide ale parităților puterii de cumpărare și ale PIB-ului pentru anul 2021, publicate astăzi de Eurostat.

Datele arată diferențe substanțiale între statele membre ale UE în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor, utilizat pentru a măsura activitatea economică.  În 2021, Luxemburg și Irlanda au înregistrat cele mai ridicate niveluri ale PIB pe cap de locuitor, cu 177% și 121% peste media UE.

În două luni, deficitul bugetar a ajuns la 9,51 miliarde lei. Cât a fost anul trecut.

Ele au fost urmate la distanță de Danemarca (cu 33% peste), Țările de Jos (cu 32% peste), Suedia (cu 23% peste) și Belgia (cu 22% peste).

În schimb, Croația (cu 30% sub media UE), Slovacia (cu 32% mai puțin), Grecia (cu 35% mai puțin) și Bulgaria (cu 45% mai puțin) au înregistrat cel mai mic PIB pe cap de locuitor.

România se află peste țările manționate mai sus cu 37% dar sub Portugalia care are 74% și Ungaria cu 76%.

scroll to top