Închide

Cea mai modernă școală specială din țară se va construi la Cluj, cu finanțare europeană

Avatar
foto: euractiv.com

Începe construirea, cu fonduri europene, a celei mai moderne şcoli speciale din ţară. Aceasta va dispune, în premieră pentru România, de o grădină senzorială amplasată pe clădire şi de un bazin propriu destinat hidroterapiei, a anunțat marți Consiliul Județean Cluj într-un comunicat de presă.

Școala specială se va numi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, iar investiția se ridică la peste 14 milioane de lei.

Noul sediul va dispune, în premieră pentru România, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiş precum şi de un spaţiu special destinat hidroterapiei.

De asemenea, va exista și o zonă dedicată specialiştilor din cadrul instituţiei, special concepută pentru prevenirea apariţiei sindromului burnout sau sindromului de epuizare profesională.

În ceea ce priveşte spaţiul exterior, va fi amenajat un loc de joacă şi pentru activităţi în aer liber, spaţiul verde urmând a fi complet reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori.

Lucrările vor începe în perioada imediat următoare şi au o durată de execuţie de maxim 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Consiliul Județean Cluj precizează că proiectul european vizează, în principal, “demolarea corpurilor de clădire existente și realizarea pe acest amplasamant a unui corp nou, respectiv modernizarea unuia dintre corpurile actuale și amenajarea spațiului exterior. Noul corp de clădire ce urmează a fi edificat va avea un regim de înălțime P+3E și va fi structurat pe trei zone de funcțiuni distincte”.

“Zona 1 va cuprinde spațiile administrative și medicale, în timp ce în zona 2 se vor afla cele aproximativ 32 de săli de clasă și laboratoare, spațiile adiacente acestora și grupurile sanitare. În ceea ce privește zona 3, aceasta va fi compusă din blocul alimentar, format din bucătarie și sala de mese, precum și din spatiile pentru activități sportive și de terapie”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

Valoarea lucrărilor este de 14.160.963 lei fără TVA. “Acestea vor începe în perioada imediat următoare și au o durată de execuție de maxim 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere”, spune Consiliul Județean.

scroll to top