Închide

Cel mai mare fond de pensii din Africa de Sud își majorează acționariatul în cadrul Atterbury Europe, fondul de investiții asociat grupului IULIUS

Avatar
Iulius Town Timisoara

Foto: Iulius

Timp de citire: 2 minute

Fondul de investiții sud-african Atterbury Europe rămâne dedicat dorinței sale de a-și consolida prezența în România și anunţă majorarea pachetului de acțiuni deținut de cel mai mare fond de pensii din Africa de Sud – Government Employees Pension Fund.

Atterbury Europe a intrat în real estate-ul autohton în anul 2017, printr-o asociere de tip joint venture cu grupul IULIUS. În prezent, fondul de investiții are în portofoliul local o cotă de 50% din proiectul Iulius Town Timișoara, o investiție de peste 442 milioane de euro inaugurată în 2019, cea mai mare infuzie de capital realizată pe segmentul imobiliar, dar și din rețeaua națională Iulius Mall din Iași, Cluj-Napoca și Suceava.

Atterbury Europe îşi întăreşte structura acţionariatului prin creşterea pachetului de acțiuni deținute de fondul de pensii publice Government Employees Pension Fund (GEPF) din Africa de Sud în cadrul Atterbury Europe, administrat de Public Investment Corporation SOC Limited (PIC).

Astfel, Pareto Limited şi BVI (Business Venture Investments No. 1360 Proprietary Limited – deținută integral de GEPF din Africa de Sud, administrat de PIC) vor deţine 50% din acţiunile Atterbury Europe, prin preluarea pachetului deţinut anterior de RMH Property Holdings (Pty) Ltd (RMH Property), în cadrul unui proces amplu de restructurare a RMB Holdings Limited (proprietar al RMH Property), început în anul 2019 .

GEPF este cel mai mare fond de pensii din Africa de Sud, are peste 1,2 milioane de membri activi, peste 450.000 de pensionari și beneficiari și active în valoare de peste 1,61 trilioane ZAR (aproximativ 95 miliarde de Euro).

„Suntem impresionați de modul în care proiectele noastre din România sunt îmbrățișate de locuitori și de atractivitatea lor pe linie investițională, astfel că avem certitudinea că vom consolida noi proiecte care să pună în valoare potențialul pieței. Avem susținerea acționarilor noștri în demersul de a atrage noi proiecte de investiții pe piața locală”, a declarat Henk Deist, Chief Executive Officer Atterbury Europe.

Atterbury Europe este o companie europeană de investiţii imobiliare, înființată în 2014, cu un portofoliu de proprietăți cu o valoare de peste 1 miliard de euro în România, Serbia și Cipru. Compania își continuă expansiunea prin noi proiecte pe care le are în dezvoltare în toate țările în care operează.

Atterbury Europe a fost fondată de Atterbury Property Holdings (Pty) Ltd, care a fost înfiinţată în 1994, în Pretoria, Africa de Sud. De-a lungul ultimilor 27 de ani, Atterbury a devenit un nume de top în domeniul investițiilor și dezvoltărilor imobiliare din Africa de Sud, de pe întregul continent african și dincolo de granițele acestuia.

scroll to top