Închide

CEO-ul Goldman Sachs nu contenește să surprindă: ”DJ D Sol” va freca platanele la Lollapalooza

Avatar
Dj D Sol

Sursa foto: DealBreaker.com.

Timp de citire: 3 minute

David Solomon, CEO-ul de la Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții din Statele Unite, apare pe line-up-ul ediției din acest an a celebrului festival Lollapalooza, care va avea loc în perioada 28-31 iulie 2022 în Grant Park din Chicago. Alături de Solomon, vor urca pe scenele festivalului artiști celebri precum Metallica, Machine Gun Kelly, Dua Lipa, Green Day sau Doja Cat, scrie Fortune.

Nu este prima apariție la evenimente de mare anvergură a CEO-ului băncii de investiții, care era cunoscut în trecut ca ”DJ D Sol”, dar care în ultima perioadă a început să prefere să se prezinte pe numele său real. Totuși, prezența la Lollapalooza, reprezintă vârful carierei muzicale a lui Solomon, tocmai în anul în care va schimba prefixul și va împlini 60 de ani.

New York Times a dezvăluit, în 2017, identitatea lui DJ D Dol ca David Solomon, după care, în 2018, acesta a preluat frâiele băncii Goldman Sachs. De atunci, a continuat să performeze la concerte din ce în ce mai cunoscute pe tot teritoriul SUA. Cel mai recent, a mixat la petrecerea organizată de Sports Illustrated cu ocazia ediției din acest an a Super Bowl, iar în toamna trecută a fost prezent la festivalul BottleRock din Napa, California.

Solomon a recunoscut că au fost destule voci critice în cadrul Goldman Sachs care l-au acuzat pentru viața lui dublă ca DJ și CEO, dar le-a răspuns că activitatea ca DJ îl ajută să se relaxeze și să fie mai performant și în calitatea lui profesională oficială.

”M-am gândit la asta și le-am spus: «Îmi place cel fac și nu fac nimic rău. Mă distrez și mă face să mă simt bine»”, le-a răspuns el contestatarilor în decembrie, în cadrul unui podcast cu Nic Harcourt, un cunoscut jurnalist de radio californian.

Scandal în plină pandemie

Un episod care a dat naștere la un scandal public a avut loc în 2020, în plin an pandemic, când Solomon a mixat în deschiderea unui concert caritabil la care principalii invitați erau cei de la The Chainsmokers.

Evenimentul, care a avut loc într-o locație din The Hamptons, pe Long Island din New York City, a stârnit critici acerbe din partea guvernatorului statului New York de la acea vreme, Andrew Cuomo, care s-a declarat ”îngrozit” de ”încălcările flagrante ale normelor de protecție sanitară și de distanțare fizică”, iar Departamentul de Sănătate Publică din New York a deschis o investigație.

”Bănuiesc că, pentru David Solomon, pandemia s-a terminat”, spunea ironic, după eveniment, un angajat al Goldman Sachs nemulțumit de conduita lui Solomon, pentru New York Post.

Și-a chemat toți angajații la muncă în format fizic și le-a făcut o dedicație muzicală

Cu siguranță, David Solomon are un simț al umorului mai aparte.

Acum două săptămâni, a decis revenirea la birou în format fizic a tuturor angajaților, cinci zile pe săptămână (sau mai mult, în cazul în care job-ul lor prevede asta).

Cu această ocazie, a lansat un single intitulat ”Learn to Love Me”, piesă al cărei videoclip fusese deja lansat pe YouTube încă din vara trecută.

De altfel, Solomon nu și-a ascuns niciodată dezaprobarea față de sistemul de muncă hibridă sau de la distanță, spunând de fiecare dată că interacțiunile fizice, în persoană, sunt esențiale pentru cultura organizațională a băncii.

Sunt destui angajați al Goldman Sachs care cred că activitatea lui ca DJ este bună de luat drept exemplu al îmbinării ideale între viața profesională și cea personală, fiind un îndemn pentru angajații băncii de a se simți liberi să își găsească activități extra-profesionale plăcute și deconectante, mai notează New York Post.

scroll to top