Închide

Cercetătorii dezvoltă un vaccin universal, eficient împotriva tuturor tulpinilor de Covid

Avatar
syringe, face mask, vaccination

Fotografie de neelam279 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Cercetătorii unei companii din Lyon, Franța, lucrează la un vaccin care să fie eficient pentru toate tulpinile pe care coronavirusul le-ar putea dezvolta în viitor. Studiile acestora sunt avansate, iar speranțele sunt că un astfel de vaccin universal să poată fi testat clinic anul viitor, potrivit Știrile TVR.

Compania din Lyon studiază încă dinainte de apariția pandemiei posibilitatea unui vaccin universal care să fie eficient împotriva gripei. Apariția Coronavirusului i-a determinat pe oamenii de știință să-și adapteze cercetările la actuala criză și să caute un antidot care să fie eficient chiar și câțiva ani.

Studiile clinice vor începe anul viitor, însă rezultatele preclinice sunt promițătoare. Vaccinul universal ar putea fi eficient pentru actualele dar și pentru viitoarele tulpini pe care virusul le-ar putea dezvolta.

Banca Publică de Investiții din Franța și Comisia Europeană au alocat fiecare câte 15 milioane de euro pentru cercetările de la Lyon.

Zece laboratoare sau universități din lume studiază în acest moment posibilitatea apariției unui astfel de vaccin universal. În Statele Unite, Belgia și Canada, cercetătorii pleacă de la același obiectiv, dar folosesc tehnici diferite.

scroll to top