Închide

Chinezii de la NIO au lansat în Europa primele stații de înlocuire a bateriilor. În ce tări se găsesc deja?

Avatar
Screenshot Www.automarket.ro 2022.09.28 22 01 43

Foto: Captură ecran Youtube NIO

Timp de citire: < 1 minut

Producătorul chinez de automobile NIO a livrat primele stații de înlocuire a bateriilor în Europa, unde vor fi prezente peste 1000 astfel de puncte de înlocuire a acumulatorilor până în 2025, transmite Automarket.

Cu ajutorul stațiilor de înlocuire a bateriilor NIO Power Swap, clienții modelelor constructorului chinez vor putea beneficia de servicii de încărcare, precum și de înlocuire a bateriilor. Înlocuirea unei baterii la o astfel de stație durează numai 3 minute, de la momentul în care mașina este parcată și până când înlocuirea este gata. De asemenea, clienții acestei mărci vor putea lua gratuit un model NIO fără baterii montate. Acestea vor fi montate în schimbul unei chirii. Nu se știe cât va costa chiria în Europa, însă în China, valoarea chiriei este echivalentul a 140 de euro pe lună.

Utilizatorii vor avea de ales între un acumulator de 75 kWh sau unul de 100 kWh. De asemenea, ei vor beneficia și de 6 schimbări ale bateriei în fiecare lună.

Noile stații NIO Power Swap au început să fie livrate către țările din Uniunea Europeană. Germania a primit deja o astfel de stație săptămâna trecută, iar în Ungaria ar urma să fie construită astfel de stație în capitala Budapesta. Serviciul este deja operațional în Norvegia, prima țară europeană care a primit noua stație NIO Power Swap.

scroll to top