Închide

Cifrele momentului | AUR se prăbușește pe fondul invaziei ruse, iar PNL e pe val

Avatar
Sondaj Martie Inscop
Timp de citire: 2 minute

Vedeta ultimului sondaj de opinie este în mod cert PNL, care este în creștere în ceea ce privește intenția de vot a românilor, potrivit ultimului sondaj realizat de  INSCOP MONITOR între 2-7 martie 2022, după invazia Rusiei asupra Ucrainei. PNL crește cu mai bine de 3% în opțiunile românilor, de la 16,6%, în luna februarie, la 19,9%.

PSD conduce în clasamentul intenției de vot cu 32%, față de 32,7% în februarie.  Social-democrații sunt urmați de PNL care revine pe locul 2 cu aproape 20%. AUR se prăbușește în sondaje la 18,9%, de la 22,4% în februarie. Iar USR, așa cum ne-a obișnuit deja, stagnează, înregistrând 10,8% din opțiuni (10,3% în februarie).

De asemenea, ultimul sondaj ARGUMENT, realizat în perioada 18-25 februarie 2022, de către institutul de sondare al DCMedia Group, indică faptul că liderii PNL se bucură de o creștere semnificativă a încrederii românilor. Nicolae Ciucă  este cotat la 19,8% iar Florin Cîțu se bucură de 18,8% la capitolul încredere.

Românii au cea mai mare încredere în Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Victor Ponta și Florin Cîțu, urmați îndeaproape de Cristian Diaconescu, Klaus Iohannis, George Simion.

Întrebați despre încrederea în personalități, românii au declarat că au multă și foarte multă încredere:

Marcel Ciolacu – 19,8%

Nicolae Ciucă – 19,8%

Victor Ponta – 19,3%

Florin Cîțu, 18,8%

Potrivit sociologului Remus Ioan Stefureac, citat de B1 TV, creșterea PNL ar putea fi pusă pe seama activității recente intense a președintelui și a premierului care câștigă puncte pe fondul vizibilității foarte mari în asociere cu repere de credibilitate precum NATO și UE.

Scăderea AUR poate fi explicată prin dispariția formațiunii din prim-planul atenției publice, dublată de acuzații care au fost aduse de mass-media si adversarii politici privind atitudini pro-ruse ale unor membri sau persoane asociate acestui partid.

scroll to top