Închide

Unifrutti recidivează. Pomelo chinezesc cu pesticide la Profi și Carrefour

Avatar
pomelo, citrus, fruit

Fotografie de ivabalk pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

SC Unifrutti Impex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a unui lot de pomelo de provenienţă China, ca urmare a depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos), se arată în două anunţuri postate pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Compania anunțase recent că retrage și un lot de rodii otrăvite, provenite tot din Turcia.

Produsele cu reziduuri de pesticide fac parte din lotul U89-17 şi au fost comercializate în perioada 7 februarie – 5 martie 2022 în reţelele retailerilor Profi şi Carrefour.

“Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus, achiziţionate în perioada 07.02.2022 – 05.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin împreună cu bonul fiscal, până pe data de 21.03.2022, urmând să primească în schimb contravaloarea lor. Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create”, menţionează societatea.

Anunţurile au fost postate pe site-ul ANSVA în data de 8 martie 2022.

Unifrutti Impex SRL nu este la primul anunț de acest gen. În luna februarie scriam AICI că Unifrutti Impex a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a unui lot de rodii de provenienţă Turcia, ca urmare a depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (imazilil). Produsele au fost comercializate în perioada 3 – 16 februarie 2022 în reţeaua retailerului Penny.

scroll to top