Închide

Cine nu cunoaște Listenbourg? Țara inventată dintr-o ironie la adresa americanilor ignoranți

Avatar
Listenbourg

Foto: Gaspardooo Twitter

Timp de citire: < 1 minut

Un francez i-a ironizat pe americanii care nu cunosc geografia Europei, inventând o nouă țară. Pe ”hartă”, Listenbourg apare lângă Portugalia și Spania. Ea are imn, stemă și istorie. Gluma a fost atât de amplificată de internauți, că unii chiar au ajuns să creadă că această țară există!

Practic o glumă a redesenat harta Europei.

„Sunt convins că americanii habar n-au nici cum se numește această țară”, a susținut Gaspardo, pe Twitter, pe 30 octombrie.

El a atașat mesajului său o hartă cu o săgeată ce indica spre țara inventată.

„Cine nu cunoaște Listenbourg?”, a răspuns cineva. Și astfel a apărut gluma care a făcut înconjurul internetului.

Gluma a fost rafinată în timp, unii postând chiar o hartă prin satelit de înaltă definiție în care s-ar vedea Listenbourg, scrie Euronews.

Câțiva utilizatori de Reddit au susținut că Listenbourg are propriul Mare Premiu de Formula 1 și că astronauții săi au făcut parte dintr-o misiune pe Lună, în vreme ce alții au pretins că sunt din Listenbourg și sunt înscriși într-un „partid de centru extrem” care dorește să îmbunătățească imaginea țării lor în lume, anunță B1 TV.

Avem și vremea în Listenbourg:

De asemenea, pe Youtube a fost creat un cont așa-zis oficial al guvernului din Listenbourg, în care a fost urcat imnul țării.

Imnul ”statului” Listenbourg:

scroll to top