Închide

Cine va construi terminalul de plecări externe al Aeroportului Internațional Timișoara?

Avatar
Aeroport Timisoara

Foto: news.ro

Timp de citire: 2 minute

Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara a anunţat vineri câştigătorul licitaţiei pentru proiectul „Servicii de elaborare a documentaţiei tehnico-economice şi realizarea pe baza acesteia a lucrărilor de executare pentru edificarea unei construcţii cu destinaţia «Terminal plecări curse externe», cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistenţă tehnică din partea proiectantului”.

”Din cele şase asocieri constituite pentru ofertare iniţială ai cărui lideri au fost Strabag, Concelex, Bog’Art, Kesz Construcţii România, Elidiclau Prest şi Construcţii Erbaşu, pentru etapa finală a licitaţiei au fost selectaţi trei:  S.C. CONCELEX SRL Bucureşti, S.C. CONSTRUCŢII ERBAŞU SRL Bucureşti şi S.C. STRABAG SRL Bucureşti. Oferta câştigătoare este cea depusă de S.C. CONCELEX SRL Bucureşti”, transmit reprezentanţii aeroportului, într-un comunicat de presă, vineri.

Licitaţia pentru noul terminal de plecări curse externe a fost lansată pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimată a lucrărilor de construire este de 88,99 de milioane de lei iar termenul limită de finalizare a construcţiei este 31 decembrie 2023.

Terminalul va avea o suprafaţă construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghişee check-in, 6 porţi de scanare automată a documentelor.

În continuare este în procedură licitaţia pentru achiziţionarea serviciilor de dirigenţie de santier, pentru supervizarea lucrărilor de construcţie pentru noul terminal. Valoarea estimată a contractului este de 600.000 lei fără TVA, iar patru firme interesate şi-au depus ofertele până ieri. Desemnarea se va face cel târziu până la data 26.04.2022.

Noua construcţie va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja în exploatare începând din 29 iulie 2021. Acesta are o suprafaţă totală de 4.383 mp iar investiţia s-a ridicat la 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale aeroportului.

Clădirile care constituie vechea infrastructură şi care sunt utilizate şi în prezent pentru deservirea pasagerilor, au fost realizate în etape succesive începând cu anul 1960 şi sunt în exploatare din 28 februarie 1964.

scroll to top