Închide

Ciolacu: Dacă nu au bani să dubleze alocațiile, invit guvernul să impoziteze pensiile speciale

Avatar

foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Timp de citire: 2 minute

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seara, că banii pentru dublarea alocaţiilor pot veni din impozitarea pensiilor speciale, iar dacă Guvernul Orban va emite o ordonanţă de urgenţă în acest sens, PSD nu o va ataca la Curtea Constituţională.

“Dacă nu au bani să dubleze alocaţiile, eu îl invit din nou pe domnul Orban: mâine dimineaţă să facă şedinţă de guvern şi să impoziteze toate pensiile speciale şi atunci o să facă rost de bani pentru dublarea alocaţiilor. Cred că e cea mai rapidă metodă. Eu îi garantez că PSD nu va ataca această ordonanţă la CCR”, a afirmat Ciolacu, în cadrul emisiunii “Dosar de politician”, de la B1 TV.

El a precizat, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, că indiferent de ora la care va fi emisă această ordonanţă, chiar dacă va fi dată “noaptea ca hoţii”, Monitorul Oficial va funcţiona şi actul normativ menţionat va apărea până dimineaţă.

“Tot ce așteptăm este un program economic coerent. Ni se tot promite în fiecare săptămână. Până acum nimeni nu știe ce urmeză. Suntem la 1.000.000 de șomeri. Nu există nicio coerență economică. Ratingul de țară îl cunoaștem cu toții, ne împrumutăm cel mai scump din Europa”,

a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat care este alternativa la modul cum guvernează PNL, Marcel Ciolacu a invocat 28 de măsuri propuse care ar urma să fie transformate în proiecte legislative:

“Am venit cu 28 de măsuri pe care le-am pus la dispoziția Guvernului. Pe acestea le transformăm împreună cu specialiștii și o să venim cu proiecte de lege. Anul acesta nu o să fie vacanță parlamentară. Este un program economic pe termen scurt și mediu. Propunem și injecții de capital în mediul privat”, a mai precizat președintele interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a declarat că poartă discuții cu Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta în vederea creării unei alianțe PSD-ALDE-Pro România pentru alegerile locale.

În ceea ce privește criticile la adresa propunerii PSD de a crește beneficiile sociale în dauna investițiilor, Marcel Ciolacu a precizat:

“Este normal să vorbim despre asta. Avem nevoie de investiții. Este una dintre salvările României să fie șantiere, dar nu vedem alocări. Exemplu, podul de la Brăila. Asta nu înseamnă că trebuie să descurajăm puterea de cumpărare. Consumul a scăzut în România. Este o temă falsă să tai veniturile oamenilor. Pensia nu este o pomană, este un drept. Mărirea alocațiilor vine direct pe consum. În momentul în care îți pică și economia, îți pică și puterea de cumpărare, categoric vei intra într-o criză economică mare”.

Referitor la perspectiva unei moțiuni de cenzură, Marcel Ciolacu a precizat că PSD-Pro România și ALDE nu vor depune o moțiune de cenzură cât timp e stare de alertă sau de urgență în România.

“Am anunțat deja că nu vom propune o moțiune cât timp este starea de alertă sau starea de urgență. Nu credem că trebuie să aruncăm țara într-un haos mai mare decât este acum. Am convenit și cu Victor Ponta și cu domnul Tăriceanu să nu depunem o moțiune de cenzură doar de dragul de a depune o moțiune de cenzură și de a răsturna acest guvern. Vrem să avem și un plan economic alternativ cu care să venim și să îl prezentăm și președintelui țării. El este decidentul când se desemnează un nou prim-ministru”,

a mai spus Marcel Ciolacu la B1.

scroll to top