Închide

Ciolacu își pune mandatul de premier la bătaie pentru pachetul fiscal: ”Mergem la alegeri!”

Avatar
Ciolacu Alephnews

Sursa foto: captură Aleph News.

Timp de citire: 2 minute

Într-un interviu acordat postului de televiziune Aleph News, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, dacă PNL nu va susține pachetul de măsuri fiscale și de reformă a statului, își va depune mandatul de premier. ”Dacă liberalii nu înțeleg situația și ce e în joc, eu îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri. Am și eu răbdarea mea. Jocul e peste capul lui Ciolacu și al lui Ciucă, ce se joacă în acest moment regional”, a spus Ciolacu în interviul citat de G4Media.

”Eu nu îmi permit să pierd aderarea la OCDE. Îmi asum măsurile cap-coadă. România nu își mai poate permite această situație”, a mai spus Ciolacu.

El a mai spus că joacă ”cu mandatul pe masă”.

Liderul PSD a mai spus că

”… e posibil să pierd niște voturi, îmi asum, voi explica și în partid. Dar acasă, când mă uit în oglindă, știu că am făcut ce e corect pentru România, țara în care crește copilul meu”.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că România va avea un deficit de 6,2% din PIB în acest an (mult peste ținta asumată de 4,4% din PIB asumată) și va pierde fondurile UE, dacă nu adoptă măsuri urgente.

El a amenințat că dacă PNL nu susține pachetul de reforme în administrație și de eliminare a facilităților fiscale va demisiona din funcția de premier și va încerca declanșarea alegerilor anticipate.

Șeful guvernului a anunțat că va merge la Comisia Europeană pentru a negocia flexibilizarea deficitului bugetar.

Marcel Ciolacu a mai spus că cea mai mare provocare este ”să facem corecțiile fără mărirea TVA”.

El a adăugat că pachetul fiscal nu va conține nici un impozit nou, ci eliminarea facilităților fiscale, din care a enumerat scutirile de taxe, impozite și contribuții de sănătate.

În ce privește creșterile de taxe și impozite, el a anunțat posibila creștere a accizelor la tutun și a redevențelor.

Ciolacu a admis și eroarea de la construcția bugetului pentru 2023, spunând că în legea bugetului s-a estimat o creștere a veniturilor la buget cu 14% față de anul trecut, dar creșterea e de doar 11%. El a dat vina pe scăderea consumului și a producției industriale.

O sinteză a declarațiilor premierului Ciolacu în interviul de la Aleph News a fost publicată de G4Media.

Mai multe aici...
scroll to top