Închide

Ciolacu, pe urmele populistului Orbán, se crede în Opoziție, deși girează politicile Coaliției

Avatar
Marcel Ciolacu Facebook

Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Timp de citire: 3 minute

Marcel Ciolacu, liderul PSD și principalul promotor al măsurilor liuate în Coaliție, a vorbit din nou despre prețul carburanților, despre pensii speciale, despre cheltuieli, dovedind o ipocrizie deșănțată. Ca și cum ar fi în continuare în Opoziție, Marcel Ciolacu vorbește despre soluțiile actualei Coaliții, invocând probabil doar Divinitatea în rezolvarea problemelor care îi par atât de cunoscute, dar pentru care Coaliția bate pasul pe loc de luni bune.

De altfel, liderul PSD o ia serios pe urmele vecinului vestic și idolului politicienilor români, Viktor Orbán, atât de clamat oficial, dar apreciat transpartinic în realitate de politicianul român bolnav de putere și influență.

Iată principalele declarații ale unui om politic care se dorește reformator. Păcat că în cele 9 luni de guvernare PSD-PNL-UDMR, actuala Coaliție a impresionat doar prin vorbe goale.

„Prețul carburanților trebuie plafonat. Eu vreau să intervenim pentru că nu se poate ca în anumite zone, cum este piața carburanților, să lăsăm specula la liber”, a spus Ciolacu adresându-se presei.

„Sunt anumite companii prestigioase, corecte care, într-o conjunctură cum a fost pandemia, au avut niște venituri excepționale… Sau cum a fost această criză din energie, la carburanți. Unele dintre ele sunt bazate pe un preț speculativ. Aștept de la ministerul Energiei explicații. Dacă cetățenii au dus greul în această perioadă și tu ai făcut venituri excepționale este normal ca pe o perioadă limitată… Statul a cheltuit imens să combată pandemia, câteodată eficient, câteodată neeficient. Un efort din partea acestor companii nu este nici incorect, nici injust, este un element corect în orice stat. Eu vreau să ne așezăm la masă să luăm deciziile cât mai corecte, unde sunt speculanți, precum pe zona de carburanți. Este clar că trebuie să venim cu o plafonare. Dar să aibă și companiile o marjă de profit”, a insistat Marcel Ciolacu.

În opinia lui, România nu mai poate continua să acorde privilegii speciale unor companii care au profituri uriaşe, în vreme ce munca este taxată cu 40%. Social-democratul cere modificarea rapidă a Codului Fiscal.

„Eu, Marcel Ciolacu, am iniţiat o discuţie în spaţiul public în ceea ce priveşte Codul Fiscal. E o diferenţă imensă între impozitarea muncii cu 40% şi capital. Cel mai scump preţ l-au plătit în pandemie pensionarii şi cei cu boli cronice. Avem un Cod Fiscal cu excepţii de 64 de miliarde de lei. Nu o spune Marcel Ciolacu, o spun finanţiştii şi auditorii externi, de care nu se poate spune că sunt pesedişti. Am cerut ca ANAF să înceapă procesul de digitalizare, ca să începem discuţia în coaliţie privind impozitarea progresivă. Din punctul meu de vedere Codul Fiscal arată ca în Evul Mediu, când Papa emite bule unor oameni pentru privilegii. Avem jocuri de noroc impozitate cu 1%. Dacă soarele răsare din sud, nu din nord, ai 5%. Nu se poate continua așa într-un stat normal. Dacă se doreşte să facem aşa ceva, PSD e partener la discuţii. Nu se doreşte, le urez succes”, a afirmat Marcel Ciolacu.

M-am săturat!

„Vrem să generăm un sistem normal, o societate normală sau vrem să continuăm să trăim cu „bule papale” şi cu avantaje obţinute doar de anumiţi oameni sau prin presiuni asupra unor oameni politici. Am rezolvat şi cu pensiile speciale în 30 de zile! Este evident faptul că trebuie să aplicăm un impozit progresiv pentru aceste venituri şi să încheiem o dată pentru totdeauna această discuţie în România. M-am săturat ca la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriflici care să ne spună cât de luminos conturează ei viitorul României, după ce au distrus această ţară. Apar tot felul de oameni care ne spun ce minunată este cota unică, dar în prezent noi nu mai avem cotă unică, avem tot felul de excepţii”, a adăugat liderul PSD.

După aceste declarații de intenție ale celui mai puternic politician al Coaliției, ne putem aștepta așadar din 1 ianuarie sau chiar mai repede la o nouă salbă de taxe și impozite pe spinarea antreprenorilor, IMM-urilor, liber-profesioniștilor, oamenilor care muncesc și crează plusvaloare.

scroll to top