Închide

Samsung Wallet, o aplicație nouă, similară cu cea a rivalului Apple

Avatar
mobile, smart phone, samsung galaxy

Fotografie de Monoar_CGI_Artist pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Samsung anunță lansarea Samsung Wallet, o nouă aplicație unde utilizatorii telefoanelor Galaxy își pot stoca cardurile de debit și credit, biletele de avion sau chiar criptomonedele. Dacă numele Samsung Wallet poate vi se pare cunoscut, întrucât acest nume a fost folosit în trecut pentru a descrie serviciul de plăți contactless de pe telefoanele sale. Acea aplicație a fost apoi înlocuită cu Samsung Pay, care este acum din nou înlocuită cu noul Wallet, care include însă și funcționalitatea care se regăsea până acum în Samsung Pass.

Samsung Wallet oferă funcționalitate similară cu cel de la Apple

Potrivit The Verge și go4it.ro, Samsung Wallet dorește să concureze de pe o poziție similară cu Apple Wallet, care a evoluat în ultimii ani pe iPhone de la un simplu portofel pentru carduri bancare la o aplicație care găzduiește bilete de tot felul, de la bilete de avion, la abonamente de transport în comun, bilete de concert și chiar rezervări la hotel, chei virtuale pentru mașină, carduri de acces în clădiri și multe altele. Apple a început deja în SUA să ofere stocarea cărții de identitate și a permisului de conducere în Wallet.

Noul Samsung Wallet va oferi de asemenea funcționalități de plăți contactless, la fel ca Samsung Pay-ul de până acum, însă va integra și toate biletele compatibile (momentan doar boarding pass-uri Korean Airlines), dar și parolele pentru diverse servicii și aplicații, care se regăseau până acum în Samsung Pass. Nu în ultimul rând, criptomonedele, care aveau până acum o aplicație separată numită Samsung Blockchain Wallet, vor fi de asemenea accesibile din noul Samsung Wallet.

Planul este ca Samsung să permită stocarea actelor de identitate în aplicație, în regiunile unde acest lucru este permis, iar cheile de mașină virtuale vor fi de asemenea regăsite aici. Până acum doar o singură mașină era compatibilă, modelul Genesis GV60, dar acestora se alătură acum Genesis G90, Hyundai Palisade și mașinile BMW lansate după jumătatea 2020. Totodată, cheile virtuale de la casă pentru dispozitive compatibile cu sistemul smart home SmartThings pot fi de asemenea stocare în acest portofel.

scroll to top