Închide

Cîțu, vești proaste despre (im)posibilele majorări de pensii și salarii. Sfaturile analiștilor

Avatar
Cropped Salariu 7e4b4

foto: ziarulromanesc.de

Timp de citire: 2 minute

Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului, a venit cu o veste proastă pentru cei care sperau la majorări de salarii anul acesta.

Liderul PNL şi al Senatului României a subliniat că, dacă economia României nu va performa, nu se va putea vorbi despre majorări de salarii.

“Pe mine mă interesează ca economia să aibă o performanţă bună, pentru că fără rezultate bune economice vedeţi că avem şi inflaţie, nu putem să vorbim de creşteri de salarii, nu putem să vorbim de nimic. Ca să poţi să creşti şi salariile şi pensiile, trebuie să ai o economie puternică. Nu poţi să vorbeşti despre aşa ceva… dacă se depăşeşte datoria publică de 50% din PIB apar alte discuţii”, a spus, luni dimineaţa, Florin Cîţu, citat de dcnews.ro.

Sfaturile analiștilor economici

Economistul Adrian Negrescu a venit cu un set de sfaturi pentru cei care reuşesc, în această perioadă dificilă, se economisească suma de 1.000 de lei.

1. Dacă sunt bani de zile negre, cel mai bine să îi ținem în lei, pentru a-i putea folosi în caz de nevoie.

2. De păstrat, în funcție de nevoile fiecăruia, îi putem ține cash sau la bancă – sau poți să îi folosești cu cardul.

3. Dacă e să vrei sa îi investești, cel mai sănătos este să îi folosești pentru a-ți reduce din cheltuielile curente (facturi, rate etc.). De exemplu, există promoții de 5 luni+1 lună gratuită la internet&cablu. Merită să plătești în avans, pentru a face economie.

4. Dacă vrei să îi investești, poți cumpăra titluri de stat (5,5% dobanda la Fidelis), aur, acțiuni (mai ales din zona de energie si food) și în niciun caz cripto – sunt banii pe care nu îți permiți să îi pierzi!

5. Dacă ai doar 1000 de lei bani strânși, evită punctul 4. Pune-i într-un cont la bancă, chiar dacă dobânda e mică, sau păstreaza-i în cash, în lei. Îi poți schimba și in euro, dacă nu ai nevoie urgentă de ei, în condițiile în care euro va ajunge la 5 lei, în următoarele luni”, a explicat economistul Adrian Negrescu.

scroll to top