Închide

Coca-Cola, adevărată revoluție eco în Vest. Încă două țări trec pe plastic integral reciclabil

Avatar
Coca Cola Rpet

Foto: foodbev.com

Timp de citire: 2 minute

Coca-Cola European Partners a anunțat că își va intensifica angajamentul de a elimina plasticul pe bază de ulei virgin, trecând la sticle de plastic 100% reciclat (rPET) pe alte două piețe. Tranziția, care va avea loc în Olanda și Norvegia, marchează o mișcare importantă către un sistem de reciclare în buclă închisă, care va fi susținut de sistemele locale de returnare a ambalajelor din ambele țări, anunță Foodbev.com.

Coca-Cola anunțase în prealabil că sucursala sa suedeză va deveni prima piață care va trece la 100% rPET în primul trimestru al anului 2020. Din octombrie 2020, ramura Coca-Cola din Olanda va produce sticle mici 100% rPET pentru mărci precum Coca-Cola, Sprite și Fanta. Sticle mai mari vor urma în 2021, devenind a doua piață care își va muta portofoliul produs la nivel local la 100% rPET.

Echipa speră că schimbarea din Olanda va ajuta la eliminarea a peste 10.000 de tone de plastic nou pe bază de ulei virgin în fiecare an, reducând amprenta de carbon a companiei cu 21%.

În plus, Coca-Cola Norvegia va trece la 100% rPET în prima jumătate a anului viitor. Tranziția va elimina aproximativ 4.300 de tone de plastic nou pe bază de ulei virgin pe an, reducând amprenta de carbon a companiei cu 28%.

Joe Franses, vicepreședinte de sustenabilitate la Coca-Cola European Partners a declarat:

„Anunțul de astăzi că Coca-Cola European Partners Țările de Jos și Coca-Cola European Partners Norvegia fac trecerea la 100% rPET marchează un pas important înainte în călătoria noastră către eliminarea plasticului pe bază de ulei virgin în toate sticlele noastre de plastic în decurs de un deceniu.”

În mod crucial, acest anunț oferă un caz convingător pentru rolul pe care îl pot juca sistemele de returnare a ambalajelor pe bază de garanție în crearea economiilor circulare locale pentru ambalarea băuturilor. Piețele cu sisteme de returnare bine proiectate, precum cele din Suedia, Olanda și Norvegia, nu numai că au rate ridicate de colectare, dar au și capacitatea de a colecta un materialcu o contaminare mai mică.

Franses a conchis:

„Ne menținem angajamentul de a sprijini tehnologiile inovatoare de ambalare și reciclare pentru a ne ajuta să ne atingem obiectivul de 50% conținut reciclat în toate sticlele noastre de plastic până în 2023. ”

scroll to top