Închide

Colecția de artă și mobilierul din apartamentul designerului Kenzo, vândute cu 2,5 mil. euro

Avatar
Japanese Designer

foto: fashionunited.com

Timp de citire: < 1 minut

Vânzarea colecţiei de artă şi a mobilierului din apartamentul parizian al designerului japonez Kenzo, decedat ca urmare a COVID-19 în octombrie, la vârsta de 81 de ani, a totalizat 2,5 milioane de euro (cu taxe), a anunţat casa de licitaţii Artcurial, potrivit AFP.

Circa 600 de loturi, rezumând universul personal al lui Kenzo Takada, au fost propuse spre vânzare marţi şi miercuri, alături de colecţia personală de creaţii de modă ale designerului.

Întregul mobilier al apartamentului lui Kenzo a fost expus între 7 şi 10 mai în saloanele Artcurial din Paris, atrăgând mai multe sute de vizitatori.

Un lot de 13 fotografii ale lui William Eggleston “Cadillac Portfolio” au obţinut cea mai mare ofertă, de 46.800 de euro, în timp ce o suită de opt panouri decorative ale pictorului japonez Akira Kugimachi a fost vândută pentru 45.500 de euro.

Un cal mare din lemn sculptat, datând din timpul dinastiei Han, care decora salonul lui Kenzo, a fost achiziţionat pentru suma de 41.600 de euro, dublul estimării sale.

În ceea ce priveşte moda, un trench din jacquard – însoţit de cămaşa sa de tafta – creat de designerul japonez a fost vândut pentru 3.380 de euro.

scroll to top