Închide

Comisia Europeană, fonduri de 550 de mil. de euro pentru sprijinirea IMM-urilor din România

Avatar
European Union Flag Voters
Timp de citire: 2 minute

Comisia Europeană a aprobat modificarea programului operaţional “Competitivitate” în România, prin redirecţionarea unei finanţări în valoare de 550 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a atenua efectele negative ale crizei provocate de coronavirus asupra economiei ţării, potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi.

Astfel, Comisia Europeană va acorda sprijin financiar unui număr de peste 120 000 de microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) şi unor iniţiative de digitalizare şi educaţie electronică, anunță Agerpres.

Datorită flexibilităţii oferite de Iniţiativa pentru investiţii ca reacţie la coronavirus (CRII) a Comisiei, întreprinderile româneşti pot beneficia de acest sprijin vital pentru a depăşi dificultăţile cauzate de pandemie şi a menţine locurile de muncă. Alături de fondurile UE deja orientate către sectorul sănătăţii din România, precum şi către formare, educaţie şi infrastructuri, aceasta este o oportunitate unică pentru o redresare economică rapidă. În prezent, este extrem de important să se pună rapid în practică aceste măsuri, a declarat Comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

România a mobilizat deja fonduri UE în valoare de 350 de milioane de euro pentru a sprijini lucrătorii din domeniul sănătăţii care se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Modificările sunt posibile datorită flexibilităţii excepţionale specifice Iniţiativei pentru investiţii ca reacţie la coronavirus şi Iniţiativei plus pentru investiţii ca reacţie la coronavirus, care le permit statelor membre să utilizeze finanţare în cadrul politicii de coeziune pentru a sprijini sectoarele cele mai expuse la pandemie. Aceste modificări vor întări efectul de transformare pe care îl au fondurile politicii de coeziune asupra economiei româneşti prin finanţarea inovării, a cercetării, a formării, a educaţiei, a gestionării moderne a apei, a sistemelor de canalizare, a drumurilor noi şi a altor tipuri de infrastructuri, mai arată sursa citată.

scroll to top