Închide

Commerzbank vrea să își vândă afacerile din Ungaria | La cât este evaluată tranzacția?

Avatar

Foto - bloomberg.com

Timp de citire: < 1 minut

Commerzbank lansează vânzarea afacerii sale bancare din Ungaria, potrivit unor persoane familiare cu această chestiune, una dintre primele măsuri ale noului său director executiv, care are un plan de reducere a costurilor și de retragere din țările secundare.

Unitatea maghiară a Commerzbank ar putea fi evaluată la aproximativ 100 de milioane de euro, au spus persoanele citate de Bloomberg.

Afacerea ar putea atrage interesul KBC Group NV din Belgia și Raiffeisen Bank International AG din Austria, au spus sursele.

Discuțiile sunt în stadii incipiente, iar această oportunitate atrage atât interes național, cât și internațional. În martie, OTP Bank, cel mai mare creditor din Ungaria, a declarat că analizează o posibilă achiziție a operațiunilor Commerzbank din țară.

Un reprezentant al KBC a declarat că banca a fost mereu interesată de oportunități pe piețele de bază, inclusiv Ungaria, și a refuzat să comenteze obiective specifice. Un reprezentant al Commerzbank a refuzat să comenteze, în timp ce un purtător de cuvânt al Raiffeisen nu a furnizat imediat comentarii.

La scurt timp după ce a preluat conducerea Commerzbank la începutul acestui an, CEO-ul Manfred Knof a prezentat un plan pe patru ani pentru reducerea costurilor și plasarea profitabilității înaintea creșterii. Banca a identificat 15 locații străine în care operațiunile vor fi închise sau vândute ca parte a efortului, inclusiv Brazilia, Belgia, Ungaria și Luxemburg.

Unitatea maghiară a Commerzbank a obținut anul trecut un profit net de 1,2 miliarde de forinți (4 milioane de dolari), potrivit raportului anual al grupului.

Alte bănci europene, inclusiv Deutsche Bank și HSBC, și-au vândut afacerile din zonele considerate periferice, deoarece urmăresc să își stabilizeze finanțele și să devină entități mai profitabile.

scroll to top