Închide

Compania aeriană Emirates, sponsor major în fotbal, înregistrează primul său deficit anual

Avatar
Emirates Planes To Replace Windows With Virtual Views 126208 1

Sursă foto: autoevolution.com

Timp de citire: 2 minute

Grupul Emirates, compania aeriană din Dubai care pompează sume semnificative în fotbal prin acorduri de sponsorizare, a înregistrat o pierdere puternică în ultimul an – primul său deficit anual – din cauza pandemiei de Covid-19, potrivit Insideworldfootball.com.

Transportatorul a raportat o pierdere de aproximativ 4,6 miliarde de dolari pentru 2020-2021, comparativ cu un profit de 1,9 miliarde de dolari cu un an mai devreme. Rezultatul a venit pe venituri care au scăzut aproape două treimi, de la 28,3 miliarde de dolari în 2019-20, la doar 9,7 miliarde de dolari.

Șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, președinte și șef executiv, a avertizat că

„industria noastră nu își revine atât de repede cum se spera”.

El a continuat:

„În acest moment, multe țări se luptă cu noi variante și un al treilea sau al patrulea val de infecții cu Covid-19, iar călătoriile internaționale sunt încă strict restricționate în aproape toate piețele.” Mai mult, „nimeni nu știe când se va termina această pandemie” și „recuperarea va fi neuniformă”.

Șeicul Al Maktoum a dezvăluit că soldul de numerar al grupului a scăzut cu 23%, la aproximativ 5,4 miliarde de dolari. El a spus că afacerea a primit injecții de capital în valoare totală de peste 3 miliarde de dolari de la Guvernul Dubaiului. Chiar și așa,

„întrucât a devenit clar că recuperarea va dura mai mult decât s-a prevăzut inițial, am luat decizia dificilă de a ne redimensiona forța de muncă cu 31% în conformitate cu cerințele operaționale reduse. Aceasta a fost prima dată în istoria grupului nostru când am fost nevoiți să implementăm concedieri în toate părțile companiei. ”

În ceea ce privește acordurile de sponsorizare, compania aeriană este probabil cea mai cunoscută pentru sponsorizarea Arsenal, clubul din nordul Londrei care joacă la Emirates Stadium. Potrivit site-ului său web, Grupul Emirates este sponsorul principal oficial al Real Madrid din 2011. Alte cluburi listate pe site includ Benfica din Portugalia, AC Milan din Italia, Olympique Lyonnais din Franța și Olympiacos din Grecia.

Portofoliul său se întinde mult dincolo de fotbal, având contracte de sponsorizare în rugby, tenis, golf, cricket, ciclism, motorsport, curse de cai și altele.

Emirates nu este, desigur, singura companie aeriană care a suportat un an dur în 2020. Rămâne de văzut dacă duritatea climatului de afaceri recent va determina sectorul să domolească din cheltuielile sale de marketing.

scroll to top