Închide

Compania-mamă a Nivea, Beiersdorf, profit record în 2022, dar declin în 2023

Avatar
nivea, cream, can

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

2022 a fost un an record pentru Beiersdorf, compania-mamă a Nivea și Eucerin. Atât vânzările, cât și profiturile au crescut brusc. Cu toate acestea, grupul nu va ține pasul anul acesta, transmite RetailDetail.eu.

Vânzările organice au crescut cu 10,2% la Beiersdorf în ultimul an financiar. Atât divizia de produse de îngrijire a consumatorilor, cât și unitatea de adezivi Tesa, care deservește piețele electronice și auto, au înregistrat progrese bune.

La Nivea, Eucerin și La Prairie, vânzările au urcat cu 8,8%, până la 6,1 miliarde de euro, Nivea avînd o performanță puternică. Brandul a vândut 9,6%, ajutat de cererea în creștere pe piețele emergente și de prețuri mai mari, observă Reuters.

Declin în 2023

Tesa a văzut de fapt vânzările crescând cu 13,6%, până la 1,5 miliarde de euro. Pe măsură ce producția de mașini și electronice a crescut, cererea a crescut, în timp ce creșterile de preț au ajutat la compensarea costurilor semnificativ mai mari. Profitul operațional sa îmbunătățit și el cu 16,6%, până la 1,2 miliarde de euro.

„2022 a fost un an excelent pentru Beiersdorf, cu un rezultat remarcabil pentru ambele segmente de afaceri, Consumer și Tesa”, a declarat CEO Vincent Warnery. „Pentru prima dată în cel puțin două decenii, am înregistrat o creștere organică a vânzărilor de două cifre.” În acest an, totuși, creșterea organică a vânzărilor va încetini până la aproximativ 5% din cauza inflației continue și a creșterii costurilor, se așteaptă Warnery.

scroll to top