Închide

Compania Transgaz, victimă a unor atacuri de tip phishing și a știrilor false în mediul online

Avatar
Transgaz Medias

Sediul Transgaz Mediaș. Foto: www.transgaz.ro.

Timp de citire: < 1 minut

Compania Transgaz atrage atenția cu privire la existența în mediul online a unor știri false și atacuri de tip phishing care afectează imaginea companiei, potrivit unui comunicat de presă al Transgaz remis presei joi.

Site-urile web, reel-uri facebook, reclame youtube implicate în aceste acțiuni utilizează fără permisiune imaginea Transgaz, a reprezentanților săi sau a unor persoane publice şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei.

”Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni false de câștiguri rezultate din tranzacționarea acțiunilor companiei pe diverse platforme nelegitime”, arată compania în comunicatul citat.

Pentru a evita astfel de tentative de fraudă, SNTGN Transgaz SA recomandă înaintea luării unei decizii de investiții, consultarea surselor oficiale de informare respectiv website-ul companiei, precum și website-ul Bursei de Valori București.

SNTGN Transgaz SA reiterează faptul că, reprezentanții societății nu încurajează prin declarații publice utilizarea vreunei platforme de tranzacționare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate).

Încă de la apariția primelor astfel de atacuri, SNTGN Transgaz SA a sesizat autoritățile competente naționale în combaterea acestor tipuri de fraude și a luat toate măsurile necesare, astfel încât să fie asigurată informarea corectă a tuturor celor interesați.

În situația în care vă confruntați cu tentative de fraudă sau activități suspecte, este foarte important să raportați imediat aceste situații autorităților competente, mai menționează sursa citată.

scroll to top