Închide

Oamenii au continuat să călătorească în ciuda crizei costului vieții. Lufthansa anunță profituri peste așteptări

Avatar
plane, airport, lufthansa

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Lufthansa a raportat joi profituri trimestriale ușor peste estimările analiștilor, pe fondul cererii solide de călătorii din această vară, ceea ce a dus la o creștere a acțiunilor cu peste 6,5%, și a declarat că rezervările au rămas puternice înainte de sezonul sărbătorilor de Crăciun, potrivit Reuters.

Companiile aeriene din Europa au raportat profituri trimestriale record, deoarece consumatorii au continuat să călătorească în ciuda crizei costului vieții, dar perspectivele au fost umbrite de creșterea prețului petrolului din cauza conflictului din Orientul Mijlociu și de riscurile de recesiune, ceea ce a afectat prețurile acțiunilor.

Lufthansa a raportat pentru al treilea trimestru un profit ajustat înainte de dobânzi și taxe (EBIT) de 1,47 miliarde de euro (1,56 miliarde de dolari), în creștere cu 31% față de anul trecut și ușor peste așteptările medii de 1,43 miliarde de euro, conform unui consens al analiștilor publicat pe site-ul companiei.

“Chiar dacă situația geopolitică rămâne dificilă, perspectivele noastre de rezervare ne dau motive să fim pozitivi – nu doar pentru un rezultat foarte bun al grupului în acest an, ci și dincolo de acesta”, a declarat directorul general Carsten Spohr.

Acțiunile Lufthansa erau pregătite pentru cea mai mare creștere zilnică din iunie 2022, potrivit datelor Eikon, în urma anunțului privind rezultatele. Miercuri, acțiunile scăzuseră la minimul ultimului an.

Lufthansa a declarat că rezervările pentru al patrulea trimestru au crescut cu procente de două cifre față de anul trecut.

Cererea atât pentru zborurile pe distanțe scurte, cât și pentru cele pe distanțe lungi a rămas ridicată, în special în rândul călătorilor de agrement, a precizat compania, iar tendința de a face mai multe rezervări la clasele premium scumpe a continuat.

Costurile au fost cu 0,9% mai mici decât în același trimestru al anului trecut, în ciuda creșterii inflației, în timp ce profitul net s-a situat la 1,2 miliarde de euro.

Datorită costurilor în scădere și cererii mai mari de zboruri, grupul se așteaptă să înregistreze un rezultat operațional pozitiv pentru trimestrul al patrulea, ceea ce îl va ajuta să își atingă obiectivul de a obține un EBIT ajustat al grupului de peste 2,6 miliarde de euro pentru întregul an 2023.

Anul viitor, Lufthansa se așteaptă ca numărul de locuri disponibile pentru pasageri să crească și mai mult, până la aproximativ 95% din nivelurile de dinaintea pandemiei. Capacitatea va crește până la 91% din nivelurile pre-pandemice în trimestrul al patrulea, au precizat aceștia.

“Continuăm să observăm un ritm mai prudent de restabilire a capacității la Lufthansa față de alți colegi europeni… probabil o mișcare sensibilă, având în vedere deprecierea tot mai permanentă a segmentului corporatist cheie”, a declarat analistul Alex Irving de la Bernstein, într-o notă.

scroll to top