Închide

Companiile UNIQA raportează un profit net de 3,2 milioane de euro, în primele 9 luni din 2020

Avatar
P 4c 2

Foto: uniqagroup.com

Timp de citire: 2 minute

Profitul net total înregistrat de ambele companii UNIQA în primele 9 luni din 2020 a fost de 3,2 milioane euro, conform IFRS, în condiţiile creşterii volumului de daune pe segmentul asigurărilor auto, după ridicarea restricţiilor de mobilitate aplicate în perioada stării de urgenţă, informează un comunicat de presă.

În trimestrul al treilea din 2020, UNIQA Asigurări şi UNIQA Asigurări de viaţă au păstrat în focus stabilizarea rezultatelor sub impactul actualului context generat de pandemie, precum şi accelerarea diversificării portofoliului pentru susţinerea unei dezvoltări durabile a activităţii.

Asigurările non-auto au înregistrat în primele 9 luni din 2020 un avans de 10%, comparativ cu perioada similară din anul anterior, segmentele cu cea mai importantă contribuţie la această creştere continuând să fie asigurările de locuinţă (+10%), incendiu (+39%) şi răspunderi (+47%), notează sursă citată.

Strategia companiei pe segmentul auto a continuat hotărât în direcţia creşterii calităţii portofoliului CASCO şi diminuarea ponderii asigurărilor obligatorii de răspundere civilă.

Evoluţia companiei în primele nouă luni ale acestui an a fost în acord cu strategia asumată, definită de creşterea pe segmentele profitabile şi îmbunătăţirea rezultatelor în zona asigurărilor auto. Parcurgem o perioada în care adaptarea continuă este necesară, iar centrarea pe client reprezintă principiul în baza căruia ne organizăm activitatea. De aceea, iniţiativele şi proiectele în care investim cele mai importante resurse au în focus nevoile cllientilor şi transformarea digitală a companiei, obiectivul fiind acela de a crea o experienţă de cea mai bună calitate pentru clienţii UNIQA, a declarat Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurări.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte asigurările de viaţă, după ce evoluţia pe acest segment a fost impactată de contextul stării de urgenţă, intervalul iulie – septembrie a adus o redresare a rezultatelor, în special pe canalul bancassurance. Activitatea pe segmentul asigurărilor de viaţă a fost susţinută, în continuare, de vânzarea produselor tradiţionale, care a înregistrat un avans de 2,5% faţă de acelaşi interval din 2019.

Pentru segmentul asigurărilor de viaţă, lunile de vara au adus o revenire spectaculoasă, în special în zona bancassurace, ceea ce ne oferă încredere pentru rezultatele sfârşitului de an. Ne aşteptăm că asigurările de viaţă să continue trendul înregistrat în ultimele două luni. Rămânem alături de clienţii noştri cu soluţii de protecţie inovatoare, adaptate nevoilor generate de nouă realitate, a declarat Valentin Coroiu, CEO UNIQA Asigurări de viaţă.

Conform comunicatului, la finalul primelor 9 luni din 2020, volumul primelor brute subscrise în total de cele două companii UNIQA se situa la nivelul de 70,2 milioane euro, conform IFRS, cu 4 procente mai mic decât cel înregistrat în aceeaşi perioada a anului anterior, sub impactul accentuării efectelor generate de măsurile de reducere a ponderii asigurărilor RCA şi asigurarillor auto facultative pe segmentul de leasing în cadrul portofoliului companiei, dar şi pe fundalul contextului creat de pandemie.

În ceea ce priveşte costurile administrative, UNIQA Asigurări şi UNIQA Asigurări de viaţă au continuat să investească în calitatea experienţei oferită clienţilor, încheind primele 9 luni ale anului curent la un nivel situat cu 1,4 puncte procentuale peste cel înregistrat în aceeaşi perioada din 2019.

scroll to top