Închide

Consiliul Jucătoarelor WTA a respins planul de susținere financiară a celor din afara Top 500

Avatar
tennis, ball, tennis court

Fotografie de nike159 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Jucătoarea sârbă Aleksandra Krunić (nr. 218 WTA), membră a Consiliului Jucătoarelor din cadrul WTA, a declarat că forul alcătuit din opt jucătoare a respins în unanimitate propunerea de a sprijini financiar jucătoarele clasate sub locul 500 la nivel mondial.

O propunere inițială prevedea ca fondul de sprijin pentru jucătoarele slab clasate să fie destinat celor de până la locul 700 WTA.

”Dacă vorbim de banii de la turneele de Mare Șlem, aceștia ar trebui să le revină celor care le dispută”, a explicat Krunić pentru site-ul Federației Ucrainene de Tenis. Dacă ai fost ajuns și ai rămas pe locul 500 în ultimii câțiva ani, ar trebui să te aștepți să fii «pe roșu», nu e mare filosofie. Cu toții am fost acolo. Este responsabilitatea jucătorilor să înțeleagă în ce situație financiară se află”, a adăugat ea.

Din Consiliul Jucătoarelor WTA, alături de Krunić, mai fac parte Sloane Stephens, Madison Keys, Donna Vekic, Gabriela Dabrowski, Johanna Konta, Anastasia Pavlyuchenkova și Kristie Ahn.

Subiectul susținerii jucătorilor slab clasați, loviți crunt de pandemie și aflați chiar în pericol să renunțe la tenis, a fost îndelung dezbătut în ultimele două luni, de când nu s-a mai disputat nici un turneu ATP, WTA sau ITF.

Un interviu acordat de austriacul Dominic Thiem (locul 3 ATP) în publicația Kronen Zeitung, luna trecută, a creat multă vâlvă și controverse. Thiem și-a exprimat o opinie nepopulară, susținând că o susținere universală pentru jucătorii mai slab clasați nu ar fi corectă, întrucât mulți dintre ei nu dau dovadă de o conduită profesionistă și consumă mai multă energie cu alte preocupări decât tenisul.

”Pe tot parcursul anului, îi văd pe mulți care nu dau totul la tenis. Mulți nu sunt foarte profesioniști. Nu văd de ce ar trebui să le dau bani”, a spus Thiem, care a dezvoltat apoi: ”Prefer să donez oamenilor sau instituțiilor care au nevoie cu adevărat. Nici o profesie din lume nu vă garantează un mare succes la începutul carierei. Niciunul dintre jucătorii de top nu au ajuns acolo din senin, nimic nu este garantat pentru nimeni și fiecare trebuie să luptăm continuu pentru locul în clasament.”

scroll to top