Închide

Constanța: 47% dintre elevi consideră că școala online nu e pe măsura nevoilor educaționale

Avatar
homeschooling, school, technology

Fotografie de Muscat_Coach pe Pixabay

Aproape jumătate dintre elevii constănţeni care au răspuns unui chestionar iniţiat de Consiliul Judeţean al Elevilor spun că şcoala online nu le satisface nevoile educaţionale, 6,3% declară că nu au echipamente proprii pentru cursuri, iar peste 27% consideră că profesorii nu sunt pregătiţi pentru acest tip de predare, scrie news.ro.

”46,9% dintre elevii respondenţi sunt de părere ca orele online nu le satisfac aproape deloc nevoile lor educaţionale, iar 6,3% au semnalat că nu deţin echipamente proprii necesare pentru desfăşurarea orelor online. În ceea ce priveşte abilităţile digitale ale cadrelor didactice, peste un sfert din elevii constănţeni (27,9%) cred că profesorii care le predau la clasă nu sunt aproape deloc pregătiţi să transpună conţinuturile curriculare în spaţiul virtual”, anunţă Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, structura de reprezentare a tuturor elevilor din judeţul Constanţa, după un chesionar destinat evaluării stării învăţământului online, în contextul încheierii primului semestru al acestui an şcolar.

La chestionar au răspuns peste 800 de elevi din judeţ.

Reprezentanţii elevilor constănţeni au trimis adrese către toate unităţile de învăţământ din judeţ, pentru a transmite atât rezultatele chestionarului, cât şi o serie de propuneri şi recomandări care să fie luate în considerare de directori, autorităţi locale şi cadre didactice.

„Având în vedere că am făcut tranziţia către educaţia online în urmă cu aproape un an, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa lansează primul raport care radiografiază calitatea orelor virtuale. Acum, după luni de încercare de adaptare la contextul pandemic, este absolut necesar să ne întoarcem către elevi mai mult ca niciodată, să le înţelegem nevoile şi, cel mai important, să formulăm propuneri pentru ca viaţa şcolară din mediul online să fie îmbunătăţită”,  a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

scroll to top