Închide

Cele mai tranzacţionate acţiuni de pe Wall Street nu mai aparțin Tesla

Avatar
laptop, nvidia, keyboard

Fotografie de StockSnap pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Acţiunile Nvidia au înlocuit Tesla ca cele mai tranzacţionate titluri de pe Wall Street, sporindu-şi proeminenţa după ce producătorul de cipuri a devenit a treia cea mai valoroasă companie din SUA, datorită interesului atras de inteligenţa artificială, transmite Reuters.

Ponderea exagerată a Nvidia în tranzacţiile de zi cu zi ar putea lăsa investitorii mai vulnerabili în cazul în care creşterea veniturilor producătorului de cipuri nu reuşeşte să îndeplinească aşteptările mari ale investitorilor şi afr întrerupe creşterea de pe Wall Street care a fost alimentat de euforia cu privire la inteligenţa artificială.

Raportul trimestrial al producătorului de cipuri din Santa Clara, California, de miercuri, va fi unul dintre cele mai urmărite evenimente ale săptămânii de pe Wall Street, notează news.ro.

Unii analişti cred că orice, cu excepţia unui raport financiar negativ, ar putea inversa o creştere care a făcut ca acţiunile Nvidia să urce cu 47% în 2024.

Acţiuni Nvidia în valoare de aproximativ 30 de miliarde de dolari şi-au schimbat zilnic proprietarii, în medie, în ultimele 30 de sesiuni, depăşind valoarea tranzacţiilor cu titluri ale producătorului de maşini electrice Tesla al lui Elon Musk, care a avut o medie de 22 de miliarde de dolari pe zi în aceeaşi perioadă.

Tesla a dominat tranzacţiile zilnice de acţiuni din SUA din 2020, potrivit datelor LSEG.
scroll to top