Închide

Constructorul auto Stellantis, plan gigantic de investiții pentru electrificarea completă a gamei

Avatar
Peugeot E 208 Charging

Modelul Peugeot E 208, din portofoliul Stellantis. Sursa foto: Stellantis.

Timp de citire: 2 minute

Grupul auto Stellantis, apărut la începutul acestui an în urma fuziunii dintre Fiat Chrysler Automobiles și producătorul auto francez Groupe PSA, va investi 30 de miliarde de euro în electrificarea întregii sale game de vehicule și în software-ul nou aferent, investiții care se vor întinde pe durata următorilor patru ani, până la finalul anului 2025, ca parte a planului de tranziție de la motoarele cu ardere internă la e-mobilitate, scriu BBC și TechCrunch.

Al patrulea cel mai mare producător de automobile din lume se alătură unor rivali precum General Motors și Volkswagen, alocând sume de miliarde către investiții în vehicule electrice în prima parte a acestui deceniu.

Printre planurile companiei se numără fabricarea unei mașini electrice Dodge și a unei camionete electric Ram, ambele până în 2024.

Stellantis a mai anunțat că va lansa un model electric sau plug-in hybrid în fiecare segment de vehicule sub marca Jeep până în 2025.

CEO-ul Carlos Tavares a declarat că scopul final este acela de a atinge o cotă din vânzări realizată din vehiculele cu emisii reduse (inclusiv hibride plug-in) de 70% în Europa și de 40% în SUA până în 2030.

El a mai spus că Stellantis își propune să facă în așa fel încât costul total al deținerii unui vehicul electric să fie cel mult egal cu cel al unui model pe benzină, până în 2026.

Stellantis a mai anunțat că va construi cel puțin cinci fabrici de baterii în Europa și SUA, pentru a-și susține strategia.

Au fost deja anunțate două fabrici noi, în Franța și Germania, iar a treia va fi în Italia, la Termoli.

Gigantul auto a mai transmis că va dezvolta un portofoliu de patru platforme dedicate vehiculelor electrice: Small, pentru mașini de oraș; Medium, pentru vehicule premium; Large, pentru modelele de performanță; și Frame, pentru camioane și vehicule grele.

Platformele vor avea o autonomie care va porni de la 450 de kilometri pentru Small și va ajunge spre 750 de kilometri pentru Large și Frame. Un alt scop declarat este acela de a reduce costurile bateriilor cu 40% până în 2024, a declarat Richard Palmer, directorul financiar al Stellantis.

Până acum, Stellantis păruse că rămâne în urma marilor săi rivali în cursa pentru electrificarea gamei de vehicule. Acest lucru s-a datorat, cel puțin parțial, succesului major de care s-au bucurat unele modele cu motoare cu combustie internă, foarte performante și puternice.

Grupul a adăugat că toate cele 14 mărci din portofoliul său, inclusiv Peugeot, Jeep, Ram, Fiat şi Opel, vor avea în gamele lor modele complet electrificate.

La un eveniment similar organizat săptămâna trecută, Renault a anunţat că 90% din modelele mărcii sale principale vor fi complet electrice în 2030, în condiţiile în care anterior în acest obiectiv erau incluse şi modelele hibride. De asemenea, grupul auto german Volkswagen se aşteaptă ca vehiculele complet electrice să fie responsabile pentru 55% din vânzările sale totale în Europa în 2030, în cazul mărcii sale principale Volkswagen procentul urmând să fie de 70%.

scroll to top