Închide

Constructorul german Audi oprește vânzarea motoarelor diesel în Olanda

Avatar
audi, audi car, automobile

Fotografie de Pexels pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Constructorul german Audi urmează să oprească vânzarea mașinilor diesel în Țările de Jos începând de astăzi, 1 aprilie 2022. Constructorul din Ingolstadt nu a confirmat încă această informație, potrivit Automarket.

Potrivit presei olandeze, Audi va stopa vânzarea mașinilor noi diesel în Olanda, deoarece mașinile electrice au câștigat tot mai mult teren în fața motoarelor diesel.

Modificările în portofoliu vor fi făcute chiar începând cu data de 1 aprilie 2022. În consecință, modelele cu motor termic vor fi disponibile aici doar cu unități pe benzină, fie “simple”, fie alăturate unei unități electrice (plug-in hybrid).

În ciuda acestei decizii, Audi va mai oferi o ultimă generație de motoare termice. Viitorul model A4 ar urma să debuteze anul viitor cu motorizări clasice, desigur, cu o formă sau alta de electrificare.

Nici propulsoarele pe benzină nu sunt în deplină siguranță. Spre exemplu, unitatea V10 de 5.2 litri care echipează în prezent modelul R8 ar putea să nu mai prindă o nouă generație. La fel s-ar putea întâmpla cu celebrul agregat de 2.5 litri, cu cinci cilindri în linie.

scroll to top